Blev en förflyttning i dag

2020-03-11

Nu när vädret är likadant varje dag så är det ju ingen mening att skriva om det!

I dag så gick vi ner på en tvärgata och kom ner till en liten strand.

Men dessförinnan kom vi förbi dessa gula blomstrande träd.

Så här kan jag tänka mig att bo.

På ena hållet.

Och på andra hållet.

Nu när vi skulle köra iväg strax innan 10 så tyckte Hasse att det var enklast att backa ut. Det hade jag påpekat vid något tillfälle men då passade det inte. Men nu kom han på det själv och då var det så klart helt ok. Ja, se män, tror alla är ungefär likadana!

Nu skulle vi åt nordväst en del mil. På vägen till Aquilas, längs med kusten, finns det många strandnära områden som det står många husbilar parkerade på. Inga platser som vi är så förtjusta i, långt till det mesta.

Vid utkanten av stan så kom vi förbi ställplats Anibal som ligger bredvid en mack. Såg inte så trevligt ut men det var många husbilar där. Finns all service som man behöver.

Vi kom sedan ut på motorvägen och trafiken var rätt så gles och det flöt på bra. Det gick uppför i bergen och sedan nerför några gånger. När vi närmade oss Murcia så tätnade trafiken och ju närmre staden vi kom ju mer trafik blev det.

När vi kom till dagens mål som var husbilsparkeringen utanför Ikea så körde vi först till servicestationen för att tömma grå och svartvatten. När det var klart så körde vi för att leta en plats till oss. Trots att det var väldigt många husbilar här så var det rätt så många lediga platser.

Parkerade och jag tog ut Zacko på en sväng under tiden som Hasse fixade lite i husbilen. Nu var det verkligen varmt 31 plusgrader i skuggan och inte en vindpust. Hur varmt det var i solen har jag ingen aning om.

Utsikten från dörren är precis som det brukar vara på en gratis parkering. Och även på en betald ställplats.

Och vad gjorde Hasse sedan? Så klart gick han till Ikea för att köpa korv. I dag blev det pommes med två korvar och en dricka. Han tog hem några korvändar till Zacko som blev så klart blev jätteglad.

På eftermiddagen tog vi fram lilla tolvvoltsfläkten och satte på bordet och så skönt den fläktade.

Har nu läst klart ”Bergets skugga” av Gregory David Roberts och den var på över 800 sidor. Tillbaka till Bombay möts man av många personer från förra boken. En del av dom försvinner på olika sätt och nya tillkommer. Det är lite av gangsterromantik för det är ju gangstrar det handlar om. Det dricks mängder av alkohol och röks på med jointar, vattenpipor och hasch. Slagsmål, bränder och mord i mängd. Filosofiska samtal på ett berg, lite långsamt då. Så är det då den stora kärleken till den vackra kvinna Karla. Samt till motorcykeln som är väldigt närvarande genom hela boken. Shantaram var bättre tyckte jag. Kanske beror det på att en del i denna bok kändes som upprepning. Men jag gillade den ändå.

Tror vi blir kvar här kanske i några dagar. I Murcia alltså. Men jag skulle väldigt gärna vilja resa till Indien och Mumbai som det nu heter. Kanske kommer jag dit kanske inte.

2 reaktioner till “Blev en förflyttning i dag”

 1. Fina bilder från dagen. Tänk att IKEA har så fina ställplatser i Spanien. Här i Frankrike verkar vi husbilsåkare portade. Försökte parkera i Montpellier på IKEA men det var lögn i he-vete. Vi och en fransk husbil snurrade runt som tokiga och gav upp. Vet inte hur det är i Toulouse men vi har tänkt försöka där en annan gång.
  Vad varmt ni har vi har haft ca +23 och det är som en svensk sommar. Rätt behagligt.
  Har väntat med boken efter Shantaram för jag ville ha lite avstånd så det inte skulle kännas som upprepning. Den ligger på vänt hos mig 🙂
  Ha de så gott.

  1. Tror att det är hela köpcentret som står för denna stora parkering för husbilar.
   Tråkigt att inte kunna parkera med husbil. På andra Ikea har vi parkerat en bra bit ifrån ingången och det har varit lite långt att gå.
   I morgon så ska vi få det svalare här.

Kommentarer inaktiverade.