Hit och dit!

2020-01-14

Lätt mulen morgon, 13 plus och bara en svag vind. Morgonpromenad som vanligt, så klart.

Strax innan halvtio så var allt klar och på plats. Vill inte att det ska finnas prylar som kan flyga runt i rondeller eller vid kraftig inbromsningar.

Motorn startade snällt vid första försöket och det var vi så klart glada för. Vi rullade bort till utfarten och bommen gick upp. Innanför fönstret så stod den personal som jobbade i dag och vinkade till oss. Inte en sån liten handviftning utan rejäl vinkning med nästan hela kroppen. Vi är ju dom gäster som har stannat längst hos dom. Och personalen här är helt underbart vänlig och alltid hjälpsam.

Körde först till Lidl och jag gick in och handlade. Behövde shampo och lite andra personliga hygienprodukter som jag ville köpa själv. Blev lite annat också så klart. Hasse var kvar i husbilen med Zacko.

Sedan så lämnade vi Peniche. Kändes lite vemodigt men faktiskiskt mest roligt att nu vara på rull igen.

Körde till motorvägen som går mot Lissabon. Blev betalväg en bit. Först så var det mycket lite trafik men när vi närmade oss Loures så ökade trafiken. Nu var vi på väg till Ikea och avfarten var så tydligt skyltad att det behövdes ingen navigator för att hitta dit.

Hittade utan problem en bra parkering, fanns inte så mycket bilar här i dag. Nu fick Zacko vara ensam en stund vilket varken vi eller han gillade. Men ibland, ytterst sällan, så blir det så.

Vi tog oss direkt till avdelningen där man kunde köpa svenska livsmedel. I dag så blev det lite frysta varor såsom köttbullar, korv, räkor med skal, samt kylvaror, Kalles kaviar (skitdyr men jag vill ha kaviar till mitt morgonägg) samt en sillburk. Gräddsås som torrvara, den är jättegod. Blev sen väldigt besviken för dom hade inte den goda kycklingpytten som vi brukar köpa på Ikea. Och det var vad jag hade tänkt till middag ikväll.

För övrigt så passade Hasse på att äta två korv med bröd vilket han är mycket förtjust i. Han är nämligen ”korvoman”. Det är han absolut inte ensam om att vara.

Tillbaka till husbilen tog jag ut Zacko på en liten runda. Den gillade han inte, fanns inte så mycket att kissa över. Men bättre än inget verkade han tycka. Släppte några droppar vid närmsta träd sen var han helt ointresserad. Bara att gå hem igen.

Sedan så var det dags för mig att fika. Var mycket kaffesugen nu och även lite hungrig. Smakade gott med kaffe och fralla samt kokt ägg.

Fortsatte sedan mot Lissabon. Och tyvärr så var det mulet väder när vi körde över bron och ingen utsikt alls. När det är sol så är det en helt formidabel utsikt här. Bara så djävla underbar. Men idag bara så grått. Men det var inte så mycket trafik utan det flöt på bra.

Vi fortsatte mot Setubal och där var det lite knepigt att komma igenom. Så många rondeller och märkliga vägkorsningar. Men det gick bra, gäller att ta det lugnt och inte hetsa upp sig. Min chaufför är helt suverän och det gick helt galant i dag.

Körde sedan några mil på några småvägar som slingrade sig som en orm genom landskapet. Och det var ett vackert landskap med höga berg och djupa dalar och många små byar som fanns där. Många små vita hus med röda tak. Fanns så klart även andra med annat utseende.

Vi kom så småningom till dagens mål som var Ecoparque do Outau. Gick till receptioenen och fick anvisningar. Körde till en anvisad plats och parkerade. Bara så himla fint med havsutsikt som trots det var mulet var så fin.

Havet ligger precis framför oss och vi njuter av synen och ljudet.

Och så här ser det ut när jag tittat ut genom mitt fönster. Njuter verkligen av utsikten även om det är grått.

Servicehusen är mycket fina och fräscha men tyvärr så har duscharna bara takmunstycke vilket jag verkligen avskyr.

Det är inte billigt att stå här mitt ute i ingenstans. Vi betalar 5.30€ för tomten och det innebär husbil och 1 person. Nästa person kostar 3.90€. Hund kostar 1.50€ och el kostar 3.60€ för 6 Kw. Det blir 14.30€ per dygn. Och det långt borta i ingenstans. Är nog en plats som är jättefin när det är sommar men inte i januari. Och när solen lyser för fullt så behöver man inte betala för el. Men nu var det ingen sol.

Förvisso fin havsutsikt men här blir vi inte kvar. Fortsätter söderut i morgon.

Kände mig blåst på Ikeas kycklingpytt till middag ikväll men det blev i alla fall kycklinglår med kokt ris. Det smakade bra även om jag kände mig fortfarande lite besviken. Men så kan det också gå här i livet.

Men i morgon fortsätter vi troligen söderut.

5 reaktioner till “Hit och dit!”

  1. Mycket som händer på en dag. Förväntningar som inte infrias kan sitta kvar i minnet ett bra tag. Portugal låter så trevligt. Längtar faktiskt dit. Ha dé fortsatt bra på resan!

    1. Ja nu när vi är på rull igen så kan lite av varje inträffa. Portugal är väldigt trivsamt.

  2. Synd att solen inte var med er idag. Konstigt att det var så dyrt på ställplatsen, de brukar väl ha reducerade priser på vintern. Men man lär sig ju fler platser man besöker.
    Kör försiktigt.
    Ha det så gott 🙂

    1. Priset var det dom har i lågsäsong. Mellansäsong ännu dyrare och högsäsong nästan dubbelt så dyrt. Men är nog fint så sommaren. Alltid något nytt att lära.

Kommentarer inaktiverade.