Vilken jobbig dag

2020-01-15

Småmulen morgon, 16 plus och bara svag vind. Inte så dumt förutom att det var lite fuktigt ute så den där förbannade sanden/gruset drogs in i husbilen. Kändes som vi hade en liten gruslåda innanför dörren. Det först jag gjorde på morgonen var att sopa upp skiten. Avskyr att trampa i grus med bara fötter, är så vidrigt.

Gick ner till den lilla stranden och det var säl så lång man kom. Att promenera längs med vägen var absolut inget alternativ för oss

Här var det inte några promenadvägar värda namnet.

Finns ett café här och där kunde man köpa goda frallor på morgonen plus lite annat. Såg väldigt trevligt ut. Köpte frallor när vi hade kört ut.

Finns en liten stig utanför staketet men där vill ju inte jag gå. Smal stig med stenar som stupar rakt ner i vattnet. Hu så hemskt. Men att sitta här och titta ut över havet och båtarna en solig dag skulle jag gärna göra.

Vi kom iväg vid tiotiden och körde tillbaka till Setübal på den upp och ner slingriga vägen. Klarade oss igenom stadens krångliga vägnät utan problem och kom sedan ut på motorvägen och så skönt det var. Nu blev det en del mil på betalvägar och det var mycket lite trafik där. Flöt på bra. Tog en paus vid elva för att sträcka på benen lite. Funderade på att fika då men jag tyckte det var lite för tidigt. Det beslutet ångrade jag senare.

Alltså så fortsatte vi och körde något senare av ifrån motorvägen mot Sines. Nu blev det lite mindre vägar men dom var helt OK.

Men sedan så kom det den sämsta väg som vi någonsin har kört på under alla år som vi har haft körkort. ”Agda” sa till oss att svänga höger och det gjorde vi. Och då hamnade vi på en mycket smal väg som bestod av en otroligt massa hål/gropar i den så kallat vägbanan. Och den var så smal så det gick inte att vända. Men efter några hemska km så kom vi fram till ett ställe där vi kunde vända. Samma väg tillbaka i som mest 10 km/t.

Tog oss sedan ut till motorvägen och så skönt med plan och rak väg.

Lite senare så svängde vi av mot Sines och lite senare mot Porto Covo. Utmed havet så finns den många fina stora parkeringsplatser som är tomma på vintern. Vi svängde av till en sådan för nu var det väldigt hög tid för att fika. Mitt blodsocker var vid ankelnivå och kaffetarmen vrålade. Och herregud så gott det smakade i dag med kaffe och fralla. Himmelskt gott!

Gick en liten sväng med Zacko och det gillade han som vanligt.

Vi fortsatte sedan mot Porto Covo. Vägen dit har blivit förbättrad sedan vi var här sist för några år sedan.

Kom fram till denna otroligt lilla charmiga stad och körde bort till fotbollsstadium där ställplatsen numera ska finna. När vi kom dit så visade det sig att platsen var helt igenbommad. Fanns varken någon skylt eller någon infart. Helt stängd. Ingen info om det fanns någon annan plats att parkera på med husbil!

Jaha vart skulle vi nu då ta vägen. Vi kör till Lagos sa jag och Hasse var helt med på detta. ”Bara” drygt 8 mil dit, en baggis tyckte vi. Men det var det inte. Det var alltså inte 8 mil motorväg utan 8 mil på småvägar och det var inte ett enda dugg trevligt utan bara jobbigt. Har läst någonstans att det finns dom som föredra denna typ av vägar men det får stå för dom.

En del berg skulle bestigas och med det en massa kurviga vägar med många hårnålskurvor och så var likadant utför. Tror det var tre bergsklättringar i dag.

Strax innan Lagos så blev det åter motorväg och så skönt det var. Platt och rakt. Finns det något som är så bekvämt att köra på som en bra motorväg? Tycker vi i alla fall!

Men så kom vi fram till fotbollsstadion och husbilsparkeringen där. Oj så mycket husbilar det var här. Nu så är det helt OK att parkera på hela området där det är marknad och tivoli en gång om året. Men då får man inte stå där.

Vi hittade en bra plats till oss där vi parkerade. Hasse gick bort och betalade avgiften som är 3 € per dygn. Senare så kom det en tjej förbi som tackade för att vi hade betalt. Tror det var ca 75 till 100 husbilar här.

När vi hade parkerat så gick jag och Zacko en sväng runt omkring här. När vi kom hem igen så kom det ett trevligt svenskt par hit och pratade en stund. Dom hade problem med sitt kylskåp och det var några veckors väntetid på att få ett nytt. Så tråkigt för dom men det kommer att lösa sig för dom inom några veckor.

Vi kommer att bli kvar här några dagar känns det som. Det blir vad det blir.

3 reaktioner till “Vilken jobbig dag”

 1. Ibland hamnar man inte där man tror på morgonen när man stiger upp. Tror er Agda är lika opålitlig som vår Lennart. Numera stannar vi tvärt när han försöker lura in oss på någon genväg. Men vi har kört över åkrar och på villagator tidigare.
  Hur långt söder om Lissabon är ni nu? Kanske nästan nere i Algarve?
  Ha det så gott 🙂

  1. Vi är rätt många mil söder om Lissabon och är i Algarve.
   Ja det där med navigatorer!!! Men som oftast fungerar det väldigt bra. Men märkliga genvägar är dom bra på att hitta.

   1. Då är ni väldigt långt söderut. Kanske varmare där nere. Ja, dessa gps:ar som för en på de mest konstiga vägar. I Österrike är det livsfarligt att åka annat än motorvägar. Men man får se mycket av landskapen ibland 🙂

Kommentarer inaktiverade.