Nya citruspressen helt ok!

2020-01-11

Kallt i natt, neremot 7 plusgrader. Det var även en kall morgon men endast 10 plus. Men solen lyste ner över oss från en underbart blå och molnfri himmel så det blev snabbt varmare som vanligt. I dag var det verkligen värme i solens strålar.

Efter hundpromenaden vid halvtvå så var det så dags för att testa den nya juicepressen. Den gjorde jobbet som den skulle och pressade ut saften från apelsinerna. Funkade mycket bra tyckte jag. Det enda som jag saknar är något att rulla upp/förvara sladden i. Nu ligger den liksom bara ivägen. Men det ska jag lösa i morgon. Har några ideér. Bättre brödlös än rådlös som det heter!

För övrigt så var det härligt varmt på dagen så det blev lite extra promenader med Zacko vilket både han och jag gillade.

Vid femtiden så gick Zacko och jag ner till djuraffären. Och den affären älskar han verkligen att vara i. Han gick runt och försökte ha självservering i dom öppna kartongerna med hundgodis i. Men han var lite för liten för att nå upp för att sno åt sig en stor godis. Men jag tror han hade det roligt en stund.

Jag beställde tid till honom för att bli badad och klippt. Vi ska vara där på måndag klockan 15.00 och det passar så bra. Köpte även 5 små påsar med hundgodis som han gillar. Dom kostar endast 1 € per styck och dom räcker länge.

Hemma igen så började det snabbt att mörkna och så var det kväll. Igen!!

Dags för mat och ikväll då gjorde jag en alltiett gryta med köttfärs, lök, vitlök och finskuren potatis. Kryddade med salt, nymald svartpeppar, japansk soya, sweet chilisås, lite socker, en halv köttbuljongtärning, lite vatten och en hel del grädde. Var kanske lite annat som också kom med. Men hur som helst så smakade det jättegott.

I morgon så är det söndag så vi börjar förbereda för att köra vidare. Vi har ju nu stått stilla väldig länge så det finns en del att ta tag i.

2 reaktioner till “Nya citruspressen helt ok!”

  1. Allt-i-ett gryta är enkelt. Bara att smaka av tills man är nöjd.
    Vi har en liten plan som vi kanske följer.

  2. Den grytan ska vi prova 🙂
    Tror alla hundar gillar att gå omkring i djuraffärer. Tänk, så mycket goda lukter det finns där.
    Det ska bli roligt att läsa om er resa och hoppas nästa plats blir minst lika bra som den ni nu stått på.
    Ha det så gott och kör försiktigt 🙂

Kommentarer inaktiverade.