Tungfotad mås på husbilstaket

2020-01-10

Det var inte denna lilla fina mås som väckte mig.

Tidigt på morgonen, vid femtiden, så trodde jag att det var något som blåste mot husbilen. Hade nämligen börjat blåsa en del under natten. Kändes som något landade på husbilstaket. Det var det också, en stor mås. Vissa är så stora som små hundvalpar. Den här klampade omkring ordentligt med tunga steg. Dom är suveräna och eleganta flygare men rör sig mycket klumpigt när dom går. Och dom har stora platta fötter med simhud mellan tårna. Dom är alltså mycket smidiga även i vattnet där dom tar sig fram mycket enkelt.

När jag några timmar senare gick upp så var det blåsigt och soligt med 15 plus. Kände mig lite trött efter att ha blivit väckt och sedan hade svårt att somna om. Så kan det bli ibland.

I dag så kunde jag konstatera att min juicepress inte skulle hålla så länge till. En liten plastbit hade gått sönder på presshuvudet och den gick inte att limma dit igen. Fanns tre små ”tappar” från börja och nu är bara en kvar och när den har gett med sig så fungerar inte pressen längre. Vi har haft denna i nästan 10 år och den har verkligen blivit flitigt använd. Dags att köpa en ny.

Hasse cyklade bort till Worten för att kolla vad dom hade. Han hittade en ny press där. Packade upp den när han kom hem och jag tyckte att den verkade helt ok. Får se i morgon hur den funkar.

Continente ligger där bredvid och även den affären fick ett besök av Hasse. Blev lite inköp där också. Hasse är ibland mycket förtjust i att handla vilket jag nästan aldrig är.

Eftersom jag är en rätt så sentimental typ ibland så tyckte jag det kändes lite sorgligt att skiljas ifrån denna juicepress som har tjänat mig så väl i många år. Så när Hasse gick för att lämna den till återvinningen så tog jag ett litet kort farväl av den och tackade för lång och trogen tjänst. Kanske är jag lite knäpp ibland men det är sån jag är!

Och i morgon är det lördag igen och då ska vi lyssna på ”Ring så spelar vi”. Det är ett favoritprogram.

Jag ska också gå till djuraffären i morgon och beställa tid för bad och klippning till Zacko så det blir gjort innan vi lämnar Peniche.

3 reaktioner till “Tungfotad mås på husbilstaket”

 1. Vi är nog lika där när det gäller gamla trotjänare. Jag får ofta dåligt samvete när jag kastar bort något.
  Hos oss är det Mr J som handlar det mesta inte för att han tycker att det är roligt utan för att han kan cykla. Jag köpte ju en el-cykel till honom när vi flyttade hit. Jag kan nog cykla idag men vet inte hur bra det går med min fot + ben.
  De har öppnat en djuraffär här och de har hundbad men tror inte våra skulle vara så förtjusta i det. Vi får sköta det hemma i trädgården.
  Ha det så gott 🙂

  1. Jag använder saker så länge som det går. Här är det Hasse som handlar just på grund av cykeln. Jag har så dålig balans att vill, om jag ska cykla, ha en trehjuling.
   Ärligt talat så är Zacko inte alls förtjust i att bli lämnad för bad och klippning men han är van och accepterar det. Han är en otroligt snäll och foglig vovve vilket dom flesta pudlar är.

Kommentarer inaktiverade.