En vanlig dag

2020-01-06

I dag så var det ingen helgdag här utan en helt vanlig arbetsdag. Skolorna började i dag och det märktes på stan när Zacko och jag gick på vår vanliga morgonpromenad. Det vimlade av ungdomar. Många av dom gick till kaféerna för att köpa något att äta. Här käkar dom croissanter eller andra söta bakverk till frukost.

Det var en solig morgon efter en något kall natt. Det var neremot 8 plus i natt och i morse vid halvnio så var det hela 11 grader. Men eftersom det var en blå himmel med massor av sol så blev det snabbt varmare. Kändes lite svalt i början när jag gick ut.

Hemma igen så var det dags dags för lite vardagsplock. I går så skrev jag lite om vad Hasse hade på sin agenda och nu så kommer det lite om vad jag har på min vardag.

När jag kommer hem ifrån Zackos och min morgonrunda så blir det lite städning. Börjar med att sopa upp en del smuts/skräp som har kommit in i husbilen. Har man hund och gubbe så dras det in en del skräp. Undrar om inte gubben drar in mer skräp än vad hunden gör?

Sedan så kollar jag vad som finns i kyl/frys och andra förråd. Är det något som fattas så skriver jag upp det på vår inköpslista. Gäller att se till att förrådet är fyllt.

Toan behöver sin dagliga tillsyn och rengöring. Mitt jobb. Avtorkning av diverse ytor ska också göras. Liksom sådant som man gör när man har trasan i handen.

Jag lagar också middag till oss på kvällen. Vi äter inte lagad mat på dagen och har inte gjort det på dom sista 25 åren.

För övrigt så är det samma sysslor som man har i vilket boende man än har var man än har sitt boende. Går ju lite fortare eftersom det är då liten yta.

Och sedan så går jag ut med Zacko minst 4 gånger om dagen.

I dag så kom vår ”städerska” och gav till oss en kaka som vi tackade så mycket för. Det var en mycket god kaka och den var väldigt mättande.

3 reaktioner till “En vanlig dag”

  1. Klart att det alltid finns saker att göra även om man bor i husbil. Jag är så glad att vi köpte ett mindre hus denna gång för det är så mycket lättare att städa och hålla rent.
    Vi körde en sväng med husbilen idag och nu börjar det kännas som att reslusten börjar komma tillbaka.
    Ha det så gott 🙂

Kommentarer inaktiverade.