Jämförelse Peniche – Seglora

2019-11-29

Varierande molnighet i dag också. Inte kallt, 16 – 19 plus, svag vind och lite sol ibland.

I dag så satte personal upp julsmyckning på gräsmattan utan för kyrkan. Undrar hur det blir när det är klart. Får jag se i morgon.

Ser på mitt almanacksblad att det har gått 333 dagar av året nu och det endast då är 32 dagar kvar. Jag tycker att det inte var så längesedan jag började skriva i denna dagbok. Tiden springer iväg i mycket hög hastighet.

Hörde på radio Sju att det var lite sol i Borås i dag. Var tydligen länge sedan sist. Det hade det även snöat där. Många trafikolyckor på grund av svår halka. Så skönt att slippa det.

Förra året så hade vi det så här när vi stod på Seglora camping.

2018-11-29

Nu ligger temperaturen omkring nollan. Några plus på dagen och det frusna tinar upp och sedan så blir det några minusgrader och det fryser till igen. Snöblandat regn, underkylt regn och vanligt regn. Det hela resulterar i fläckvis halka och oftast så syns det inte. Så var det i morse och sedan hela dagen. Inte roligt alls att gå ut och promenera. Blir att gå som en pingvin emellanåt. Och värre kommer det att bli enligt väderprognoserna.

Nu har jag läst 300 tråkiga sidor av 411 i en bok som heter ”Det gyllene huset” en roman av Salman Rushdie. Tänkte läsa hela men den blev bara ännu tråkigare, det gick faktiskt. Obefintlig handling och rörig med många personer. Långa meningar med massor av ord staplade efter varandra utan innehåll. Dessutom många sidor med rabblande av filmer, skådespelare, tavlor, konstnärer och en del annat. Jag började istället på en bok som heter ”Brutna ben och brustet hjärta – en alldeles vanlig jul” skriven av Maria Ernestam. Trevlig och underhållande tycker jag efter 50 sidor. Läser med ett leende.

Men vad vi har det så mycket bättre här i Peniche. Betydligt varmare och med ljusa och härliga dagar även om inte solen lyser jämt.

2 reaktioner till “Jämförelse Peniche – Seglora”

  1. Visst är det skönt att slippa snön och halkan? Sedan är det så ljust att man inte blir lika trött som då man bott i Sverige. Sonen ringde igår vid 16.00 och då var det kolmörkt ute och vi hade solsken här.
    Lite molnigt och kyligare idag +13 men ljust ändå.
    Ha det så gott

Kommentarer inaktiverade.