Sista dagen i november

2019-11-30

Morgonpromenaden gick som vanlig förbi kyrkan ner mot stan. Vädret var som vanligt lite småmulet, 17 plus och i stort sett ingen vind.

Här står det nu en modern julkrubba.

Jag gillade bättre den som var här för två år sedan, den var mer traditionell. Men tiderna förändras ju, eller hur?

När jag och Zacko gick längs med gräsmattorna här så kom den en gubbe på cykel med en lösspringande hund bredvid sig. Han höll koll på hunden genom olika kommando. Men när hunden, en halvstor hund, fick syn på Zacko så sket den fullständigt i sin husses kommando och satte snabbt kurs mot Zacko. Jag hade förväntat mig detta och var förberedd. Ställde mig framför Zacko och viftade mot besten. Det brydde han sig inte om. Ägaren sa något till mig som jag inte förstod och jag ropade något till honom som han inte förstod. Det var då som jag tappade fokus på hunden. Hörde ett morrande och vände mig om och slog mot hunden med mitt Flexihandtag. Hundens ägare sa något till mig som jag inte förstod och då så använde jag mig av många svordomar och annat som inte han förstod. Men jag är övertygad om att han förstod att jag verkligen var superförbannad.

Han cyklade iväg med sin hund som såg lite slokörad ut. Jag är övertygad om att mitt budskap hade nått fram. Men jag tror att han kommer att ha sin hund lös här även i framtiden. En gatuhund hade aldrig kommit fram till oss, dom vet att hålla sig på avstånd. Räcker med att bara vifta lite avvisande mot dom. Men vad jag har många gånger velat ta dom under min vårdnad. Men då hade jag nog haft väldigt många hundar.

Eftermiddagen bjöd på några härliga soltimmar. Hasse satte sig ute i solen och läste och Zacko tyckte att vi kunde ta en härlig promenad. Ja det var så att han satte sig och glodde på mig så jag tog och gick en lång promenad i solen med honom. Och visst var det skönt. Vad min lilla Zacko är klok. Han vet vad som jag behöver för att må bra.

Sedan så blev det kväll och dags att flytta in och mörket föll snabbt. Så gott att mysa i husbilen på kvällen som vanligt.

2 reaktioner till “Sista dagen i november”

  1. Om du inte berättat att det var en julkrubba så hade jag aldrig kunnat gissa det.
    Törs vi åka till Portugal för jag hade nog inte klarat av att lämna alla gatuhundar. Är så blödig. Vill ta hand om allihop.
    Ha det så gott

    1. Lite väl ”modern” för min smak.
      Klart ni ska åka till Portugal. Det är jobbigt med alla gatuhundar. Några av dom är verkligen fina. Att Zacko inte får hälsa på dom beror på att jag vet inte om dom har loppor eller annan ohyra. Och det vill jag inte Zacko ska få för t ex loppor drabbar oss också.

Kommentarer inaktiverade.