Ett skrik ifrån Zacko

2019-11-28

Vädret fortsätter att var hyfsat det vill säga växlande molnighet, svag vind och en del sol, 16 – 19 plusgrader. Blev lite anpassad promenad i dag också på grund av ryggen. Men det kändes möjligen lite bättre i dag. En stund i alla fall.

I dag så var det röda mattor utlagda utanför affärerna. Nu är julen på gång.

Vid halv tolv-tiden, när jag står i köket och gör i ordning några frallor till oss, så hör jag ett så hjärtskärande skrik ifrån Zacko. Han ligger på golvet en liten bit ifrån mig och som syntes sovande. Hasse for ner i från sängen, han låg och läste en stund, och undrade om jag hade trampat på honom. Det hade jag inte.

Jag böjde mer ner och tog upp honom. Han skrek då också. Jag gick bort till soffan och satt mig ner med honom i famnen. Kom ett skrik till. Det var något som gjorde jätteont. Jag kände igenom hans lilla kropp men hittade inget ställe som ömmade. Satt en stund och höll om honom. Sa sedan till Hasse att ta fram några hundgodis till honom. Dom åt han med stor förtjusning. Det var ett bra tecken. Satte ner honom på golvet och placerade ut några godis. Dom gick han och åt utan problem. Något krum i ryggen och låg svansföring. Jag satte mig sedan för att äta mina frallor men jag fick anstränga mig för att få dom i mig. Jag var så orolig för Zacko.

Han var sedan lite spänd i kroppen och det verkade som om att han inte slappnade av. Men efter ca en halvtimme så sjönk huvudet ner och han somnade och sov så lugnt. Så härligt tyckte vi. Både Hasse och jag blev verkligen så jätteoroliga för honom. Och vem blir inte det när ens älskade husdjur skriker av smärta.

När vi sedan gick ut strax efter ett så var det inga fel på honom. Han var så alert och pigg och det gladde oss mycket.

Men vad hemskt det är när ens älskade husdjur bara skriker rätt ut av något som gör jätteont. Dessutom så kan dom ju inte tala om för oss vad det är som gör så ont.

Men på kvällen så var Zacko så pigg och glad igen vilket vi verkligen är så glada för. Vid halvsex rundan så ville han gå en längre promenad och jag bara följde efter honom. Så klart så fick han bestämma nu. Och jag bryr mig egentligen inte om var vi går. Det som jag bryr mig om är att Zacko mår bra.

Och han mådde så bra resten av kvällen vilket vi var så glada för.

4 reaktioner till “Ett skrik ifrån Zacko”

  1. Ja, det är hemskt när ens älskade hund skriker av smärta och när den sedan inte kan tala om varför. Kan det ha varit ett magknip kanske? I vilket fall som helst är jag glad att Zacko verkar må bra igen.
    Ha det så gott

    1. Kan möjligen ha varit magknip. Kanske kan det ha varit sendrag i något ben. Det blir ju bara gissningar.

Kommentarer inaktiverade.