Något märkligt i kylskåpet!!

Bilder från den helt underbara stranden i Portimao, Praia da Rocha. En fantastisk plats som vi har besökt några gånger. Som synes så var vi här för 4 år sedan.

2019-11-24

I morse var vädret lagom så att säga. 15 plus, svag vind och klart till halvklart, alltså en del sol. Blev en skön lagom lång promenad.

I dag så var det åter dags för att koka ägg. Dom blev precis så som vi vill ha dom med lite rinnig gula och fast vita. Det är inte alltid dom blir så trots att jag alltid gör likadant varje gång. Använder mig av en äggklocka för att tiden ska bli precis så länge som jag anser det ska vara. Kanske beror det på om äggen är pinfärska eller lite äldre!

Sedan så fick jag syn på något konstigt när jag skulle hämta något i kylskåpet. Under gurkburken så var den något brunt som hade stelnat. Tog ut burken och gjorde rent botten. Kollade sedan dom andra burkarna. Jodå det var likadant på dom. Ut med allt på hyllan och ut även med hyllan. Där var det klet lite överallt. Ingen äcklig lukt eller så men svårt att få bort. Höll väl på omkring en timme med detta. Vad det var och var det kom ifrån har jag inte kommit på än. Men nu är det rent på hyllan och under burkarna.

Det blev rätt så mörkt lite tidigare ikväll för att det kom hit en massa mörka moln. Tyder på att det kommer att bli regn under kvällen och natten. Helt riktigt så började det komma en del skurar redan vid halvsextiden. Kommer troligen att fortsätta hela kvällen och natten.

4 reaktioner till “Något märkligt i kylskåpet!!”

  1. Lärde mig ett knep när man kokar ägg och vill ha en fast vita men lite lös gula. Man lägger alla ägg i en kastrull med vatten som täcker nästan hela ägget. Låter vattnet koka upp och väntar 1 minut tills man tar bort kastrullen från plattan. Ställer en timer på 6 minuter och låter kastrullen stå.
    Man ska göra så då vitan stelnar fortare än gulan och kan bli lätt gummiaktig om man låter äggen koka för länge.
    Jag gör så och det blir väldigt bra.
    Ha det så gott

    1. Jag gör precis som du gör ända fram till slutet. Efter minuten tar jag upp äggen och lägger dom i en äggkartong. Men jag ska nu prova att låta dom ligga kvar i vattnet i stället. Tack för tipset.

Kommentarer inaktiverade.