Väder är väl alltid intressant?

En liten del av den underbara stranden i Nazaré.

Här finns det väldigt många och trånga ränder. Bilderna är från Nazaré en mycket trevlig stad som jag rekommendera alla att besöka.

2019-11-23

Natten var blåsig och det var förmiddagen också. Lite vita moln fanns uppe på den för övrigt klarblå himlen och solen gjorde sitt bästa för att värma upp luften. Det var omkring 14 plus i skuggan och blev rätt så snabbt varmare. I alla fall när man var i solen.

Det var faktiskt riktigt skönt promenadväder i dag trots lite blåsigt.

Jag och Zacko gick en bit på stan bort till frukt/grönsaksmarknaden. är såg vi plötsligt en välbekant person på en svart Kringla cykel. Det var Hasse som var på väg till marknaden för att köpa veckan ranson av apelsiner. Vi gjorde honom sällskap dit. Det vill säga att han cyklade dit och vi kom efter. Hans apelsinförsäljaren hade ont om plastpåsar men jag hade en tygpåse som dom gärna fick använda. Så Hasse fick vår veckoranson på 5 kilo apelsiner med sig hem. Plus en stor påse med mandariner. Eller om det är clementiner! Goda var dom i alla fall.

Jag gick runt för att kolla om det fanns någon som sålde grapefrukt men det fanns det inte. Undrar varför det är så svårt att hitta denna frukt som jag gillar så mycket.

Eftersom vädret var hyfsat för att inte säga bra idag så var vi ute en hel del. Hasse har hittat en lähörna här och där satt han och läst några timmar i dag. Möjligen tycker han att det blev lite för varmt där. Men han klagar inte utan flyttade bara över till skuggan en stund.

Jag och Zacko var ute och promenerade och njöt av att ta en extra lång runda i solen.

För övrigt så är jag väldigt nöjd med att när jag sitter inne att kunna sitta med öppen dörr och fönster och känna luften flöda genom husbilen.

När solen går ner bakom husen blir det snabbt kallare. Gott att flytta in i värmen i husbilen tycker Hasse som har suttit ute många timmar i dag. Skönt att stänga fönster och dörr tycker jag.

I kväll så grattar vi både herr och dam landslagen i curling som tog EM guld i dag i Helsingborg. Herr laget var bara så överlägset och deras seger var solklar. Damerna däremot bjöd på en superspännande finalmatch. Den vann dom och det var så spännande att lyssna på det.

Dagen har varit bra och är så glad för att det inte har regnat.

I kväll, när jag gick ut vid tiotiden med Zacko för sista kisseturen, så var det absolut ingen vind. Inte ett palmblad rörde sig.

I kväll så lyssnar jag på underbara Lisa Syrén.

Fotogenlampor, murriga tapeter, mängder med böcker och gamla prylar. Så ser moderna trender ut idag enligt Lisa. Jag håller nog inte riktigt med om det.

Ska bli intressant att lyssna på detta program.

4 reaktioner till “Väder är väl alltid intressant?”

  1. Jag använder ibland Google översättning när det är ord som jag vill ha reda på vad det är. Men det kan bli väldigt konstigt ibland.

 1. Jag lyssnar också på radio hela dagarna, men på franska. Vill ju lära mig fler ord och det är ett bra sätt.
  Vi har också sluppit regn här trots att de varnat för höga vattenflöden. Men det gäller nog byarna i bergen.
  Ha det så gott

  1. Vi har genom åren lyssnat på mycket på tysk, fransk, portugisisk och spansk radio och det har tyvärr inte hjälp.
   Men att läsa reklamblad med bilder är rätt så lärorikt. Man lär sig i alla fall lite mat.

Kommentarer inaktiverade.