Kallt och fortsatt blåsigt

2019-11-15

Blåsten fortsatte i natt och även i dag. Möjligen med lite mindre styrka i vinden och lite mindre i byarna. Men enligt mig alldeles för mycket. Inte så molnigt så det var lite sol ibland på vår morgonrunda som även i dag blev lite kortare. Svalt, bara 13 plus och jag tog på långa byxor i dag.

Dom flaggor som finns uppsatta här uppe på muren är i någon slags metall. Dom hade tygflaggor här tidigare men dom blåste jämt till trasor. Men i natt har blåst så mycket här att en av flaggorna hade lossnat från det ena fästet. När det upptäcktes så skyndade sig personal dit för att väcka dom som sov i en husbil som stod precis därunder. Dom skyndade sig att flytta på husbilen. Efter ett tag så lossnade även det andra och tredje fästet och flaggan ramlade ner. Så bra att husbilen hann flytta på sig för annars hade den nog fått skador på taket.

Här får man se upp med nedfallande vissna palmblad.

Det mest positiva i dag var att det faktiskt var en del sol och endast ett fåtal regnskurar. Är trots blåsten härligare med sol, är ju så mycket ljusare då. Blåsten har faktiskt en liten bonus också. Det blir så fort torrt på marken och gräsmattan efter en skur.

Att tänka positivt är alltid bra.

I kväll så åt vi färdigrullade portugisiska köttbullar och dom smakade väldigt gott. Till det så åt vi hemlagat potatismos som också var god. Och så klart rårörd lingonsylt. Sås tycker jag inte behövs när man har potatismos.

Enligt väderprognosen så ska vinden minska i morgon och det ska bli några timmars sol. Vi hoppas att det kommer att stämma.

2 reaktioner till “Kallt och fortsatt blåsigt”

  1. Blåst är jobbigt, man blir så trött i huvudet av den. När vi väntade på vårat hus stod vi nere vid havet i Vias och sablar vad det blåste i våras. Maken blev sjösjuk vid ett tillfälle.
    Vi har haft sol och vindstilla här idag.
    Ha det så gott

    1. Blåst är så jobbigt. Om man står vid havet och husbilen gungar så är det lätt att bli sjösjuk. Har jag faktiskt råkat ut för också.

Kommentarer inaktiverade.