Höstrusk och mycket blåsigt

2019-11-14

Vi var i Lagos för 6 år sedan. Det är en mycket trevlig stad att besöka. Finns en bra ställplats vid fotbollsstadium samt en camping om man föredrar det.

Började blåsta rätt så rejält i natt och det fortsatte det med hela dagen. Regnskurarna avlöste varandra i snabb takt. Det var lite sol ibland men det var snabbt övergående. Temperaturen låg på 14 – 17 plus. Det blåste kraftigt under dagen, 13 m/s och i vindbyarna så var det upp till 21m/s. Jag tyckte det var mycket obehagligt, jag mår så dåligt att var ute när det blåser så mycket.

Nästan så jag önskar att jag kunde släppa ut Zacko själv så han kunde gå runt och göra sin behov. Men det går ju inte här.

Förresten behöver jag att röra på mig även när vädret inte är så som jag vill ha det.

I dag så körde en svensk husbil iväg mot nya mål. Trevligt att träffas och prata lite. När dom körde iväg så störtregnande det så vi bara vinkade till varandra. Önskar er en trevlig resa med er lilla fina vovve. Ses nästa gång och det ser vi fram emot.

Under dagen så försökte jag hinna ut med Zacko mellan skurarna och det lyckades jag rätt så bra med. Men det blev så klart endast kortare turer i närområdet så vi skulle hinna hem rätt så fort om det helt plötsligt skulle komma en kraftig skur.

År 1975 slits ett bara minuter gammalt barn med våld från sin förtvivlade mor på Magdalenahemmet i Dublin – en institution, driven av katolska kyrkan, för »fallna kvinnor«.
Nästan ett halvt sekel senare hittas ett illa tilltygat lik i en park i staden. Kroppen är en nunnas. Polisinspektör Tom Reynolds är övertygad om att mordet har kopplingar till de historiska händelser som ägde rum på det ökända hemmet. Teamet följer ett spår som leder dem till ett avskilt nunnekloster på den irländska landsbygden.
Där verkar allt till en början vara helt normalt, och Reynolds hinner börja undra om de följt ett felaktigt spår. Men snart blir det uppenbart att mördaren i själva verket befinner sig mitt ibland dem – och är fast besluten att kräva ytterligare hämnd för synder som begåtts i det förgångna.

JO SPAIN är en irländsk författare, född i Dublin, med ett förflutet som politisk rådgivare åt den irländska regeringen. Hennes tre första romaner utgör en trilogi, inledd med debutboken Förlåt oss våra synder [With Our Blessing, 2015], som bland annat utnämnts till Irish Times Crime Fiction Book of the Year.
»Jo Spain hanterar den stegrande spänningen med stor säkerhet.« Sunday Times
»En suverän thriller.« Irish Times

Texten ovan har jag ”lånat” från bibblan. Jag håller helt med, det var en väldigt bra och spännande kriminalare.

I kväll så lyssnar vi som vanligt på radion och Karlavagnen som handlar om vår älskade husdjur. Detta efter det har varit ett program om smuggelhundar. Kollade lite på det och det var bara så avskyvärt.

Hur kan man bara så aningslöst köpa en levande varelse på detta sätt! Och jag måste tillägga här, hur kan man lämna små kattungar vind för våg lite var som helst. Hur är vissa människor funtade. Är dom skapade helt utan empati och mänskliga känslor?

På kvällen så hann jag ut med Zacko på sista kisseturen utan att det kom någon skur. Det var jag glad för!

Tyvärr verkar det inte bli så mycket bättre väder framöver. Men det är ju i alla fall inte frost, snö och halka här.

4 reaktioner till “Höstrusk och mycket blåsigt”

 1. Tråkigt när lågtrycken lägger sig som ett pärlband och väller in.
  Vi har ju omplaceringshundar och har haft det i många år vilket jag tycker är perfekt om man inte vill ha valp. Men aldrig en smuggelhund för sådant kan jag inte med.
  Vi ska troligtvis köpa nästa hund från ett hundhem här nere. Men förhoppningsvis dröjer det innan det är dags.

  1. Vädret är det ju bara att försöka gilla men det är svårt just nu.
   Finns ju så många hundar som behöver ett nytt och bra hem så det är ju verkligen bra att ni adopterar. Läste någonstans att hundar från hundhem verkligen blir mycket glada när dom får komma till en egen familj. Om det är sant vet jag inte men jag vill gärna tro att det är så.
   Era hundar har det ju toppenbra efter vad jag kan se på dina fina bilder av dom. Så härligt för dom att kunna gå ut och in som dom vill.

Kommentarer inaktiverade.