Kändes nästan som att komma hem

2019-10-16

Morgonen var lätt mulen, svag vind och 14 plus. Promenaden i dag blev som som dom andra dagarna här. Gick uppför till rondellen och sedan tillbaka igen och så jobbigt med uppförsbacken här. Men nedför är det lugnt men det är faktiskt lite jobbigt det också.

Här går det väldigt mycket uppför.

Tvätts hängs där man har möjlighet till att göra det. Elsäkerheten är nog inte så hög här.

När jag kom hem igen så var det dags för oss att börja plocka ihop och se till så att allt var säkrat. Det betyder för oss att det inte finns lösa föremål som kan flyga omkring om det skulle behövas en kraftig inbromsning.

Zacko ligger i sin korg framtill mellan stolarna och där ligger han tryggt tycker vi.

Kom ut till motorvägen och körde där en bit innan vi körde av mot Peniche. Här var det fin väg. Vi började med att köra till Lidl för att bunkra lite. Här handlade vi en del vattendunkar med dricksvatten samt en del flaskor mer kolsyrat vatten. Även toa papper som är skrymmande. Och en hel del annat. Så skönt att bara köra kundvagnen till husbilen och lasta in.

Vi fortsatte sedan till ASA Peniche och till ställplatsen där. Den plats som vi ville parkera på var upptagen så vi fick välja en annan plats. Men ”vår” plats skulle bli ledig på lördag och då flyttar vi till den.

Vi gick och anmälde oss i receptionen och fick ett så härligt varmt välkomnande. Lite senare så kom den underbara kvinna som städar här och välkomnade oss med kramar och kindpussar. Vi kände oss väldigt välkomna tillbaka hit.

Ett svenskt par som vi hade träffat för några dagar sedan på en annan plats träffade vi här igen. Så roligt att träffa er igen.

Kom även en trevlig dam med en hund som vi hade träffat tidigare och hälsat på. Det var roligt att träffas och prata en stund.

Blev lite svalare på kvällen och började även att blåsa lite. Men det ar rätt så skönt och vi kunde sitta med öppen dörr.

Här har vi ju bra wifi och nu så har vi ju tillgång till att lyssna på svensk radio. Vilket vi nu tycker är så trevligt.

Här tänker vi stanna kvar ett tag. Till och med rätt så länge.

2 reaktioner till “Kändes nästan som att komma hem”

  1. Skönt för er att ha kommit fram till er plats för denna vinter. Hur långt nere i Portugal befinner ni er?
    Idag tar vi det lugnt efter en dag med inköp. Lite tvätteri och bara vardagliga sysslor.
    Ha det så gott

    1. Vi befinner oss några mil norr om Lissabon. Kusten mellan Porto och Lissabon kallas för Silverkusten. Just Peniche lär ha det bästa klimatet i Portugal året runt.
      Vardagsliv är mycket trevligt tycker jag.

Kommentarer inaktiverade.