Jaha, vi blev kvar.

2019-10-15

Efter en något sval natt var det bara 10 plus i morse. Jag tog faktiskt på mig långa byxor idag, kändes lite för kallt för shorts. Solen var dock på plats och inga moln skymde den så det blev snabbt varmare. Ingen blåst men den kom senare på dagen. Baren på andra sidan gatan var öppen och dit kom det lite folk under dagen.

Jag följde efter Zacko och eftersom han ville gå ner mot floden så blev det så.

Här var det inte mycket vatten på morgonen. Ser lite märkligt ut. Vände och gick in mot byn, samma promenad som igår.

Kom hem igen efter ca 1 timme. Då frågade Hasse mig om vi skulle köra eller stanna kvar. Jag svarade att i dag så är det faktiskt din tur att bestämma. Det blev att vi stannade kvar och det var hel ok för mig. Jag visste att han ville bli kvar en dag till. Märkligt nog så trivs vi väldigt bra här trots att det egentligen är lite för lugnt. Men det beror nog på att vi tycker omgivningarna är väldigt fina. Det är även så trevligt att gå runt här med Zacko för han hittar så mycket som är intressant att sätta nosen i.

Hasse cyklade sedan iväg till affären få att köpa frallor och sallad och hade även med sig 5 liters dunk med vatten hem. Här använder vi köpevatten till kaffe, matlagning och att dricka. Dricker aldrig vatten från husbilens vattentank. Hörde för några år sedan en man som blev väldigt sjuk av det. Men vi har aldrig någonsin efter alla år med husbil använt vattnet i tanken till annat än hygien och disk och så klart till att koka potatis samt ägg.

Under eftermiddagen så kom vattnet långsamt tillbaka och det gjorde molnen också. Blev omedelbart lite svalare men inte kallt.

Men just för att det är så lugnt så fick jag läst en del i dag. ”Nådastöt” en kommissarie Gamasch deckare av Louise Penny läste jag klart. Fascinerande miljöer och intressanta trovärdiga människoskildringar. Bra handling och verkligen en pusseldeckare. Lite långsamt berättande och jag gillade det. Bra story och det var så intressant att hänga med i händelserna under polisarbetet. Och vilken vinter det var här, – 30 grader, fy vad hemskt.

I morgon så har vi tänkt att fortsätta några mil söderut. Närmar oss nu målet där vi tänker vara ”bofasta” några månader i vinter.

2 reaktioner till “Jaha, vi blev kvar.”

Kommentarer inaktiverade.