Regn på förmiddagen och sol på eftermiddagen.

2019-10-14

Regnade mycket i natt och det fortsatte det med en bit in på förmiddagen. Strax innan vi var klara att gå ut så kom det en mycket kraftig skur. Då ville jag faktiskt vända tillbaka och lägga mig i sängen igen och dra täcket över huvudet. Men regnet avtog och det blev ett lätt stilla duggregn. Så då gick jag och Zacko iväg. Det var 15 plus och ingen vind.

Inte så där rolig promenadväg.

Fin utsikt över den portugisiska landsbygden.

Man är inte rädd för färg och visst ser det härligt ut.

När jag kom fram till rondellen så vände vi och gick hemåt.

Lite utsmyckning vid ett hus som vi gick förbi.

I dag var baren på andra sidan gatan stängd och det var väldigt lugnt här. Dom flesta husbilarna körde i väg och under eftermiddagen så kom det hit några nya. Det var en svensk plåtis som kom hit. Hasse var och pratade med dom en stund. Dom var på väg söderut för att så småningom köra till Spanien där dom tydligen skulle spela golf ett tag.

Senare på dagen så började det blåsa lite och molnen drog iväg och lämnade det fritt för solen. Temperaturen steg och det blev 20 -22 plus. Härligt väder igen. Men helt plötsligt så vände det och det kom ett stort mörkt moln och parkerade sig framför solen och det släppte ner en kort men intensiv skur över oss. Några minuter senare så var molnet borta och det var soligt igen. Sedan så var det skönt väder resten av eftermiddagen.

Gick en sväng med Zacko ner mot stranden som finns här.

Undrar hur långt man kan gå på bron som fortsätter på andra sidan längs med floden.

Hit kommer man. Zoomade kraftigt och bilden blev inte så bra. Kommer nog en bit till.

Hasse tog några turer på sin cykel och han hade ju så klart hittat en affär. Efter första turen så hade han handlat lite av det som stod på inköpslistan. Han pratade då om färdiglagad lasagne som han hade velat köpa men han ville fråga mig först. Klok man ibland. Jag sa till honom att omedelbart cykla tillbaka och köpa den samt frallor till kaffet och det gjorde han. Även lite annat trillade ner i påsen.

Lasagnen var stor så jag delade den på hälften. Vi har ju ingen ugn så jag la den i min typ wokpanna med locket på och värmde den. Rinner ju ut lite men vad gör det. Den blev varm och smakade verkligen gott.

För morgondagen har vi ingen plan det blir vad det blir.

2 reaktioner till “Regn på förmiddagen och sol på eftermiddagen.”

  1. Tänk om man fick lov att måla husen i Sverige som man ville? Tror det hade sett mycket roligare ut i byar och städer då.
    Den bron var lång. En genväg eller en senväg? Spelar ingen roll men fyndigt är det.
    Ha det så gott

    1. Men visst hade byggnader och hus varit mycket vackrare i Sverige om man hade fått lite friare händer.
      Jag vill gå ut på bron men känner mig inte bekväm med det. Bara så obehagligt.

Kommentarer inaktiverade.