Fyra husbilar från fyra olika länder.

2019-09-29

Lite dimma på morgonen, 16 plus i skuggan utanför husbilen och helt vindstilla. Efter en kort stund så hade solen skingrat dimman och det blev snabbt varmare.

Gick in till stan och eftersom jag som vanligt har med Zacko så tar det lite längre tid. Det ska ju nosas och kissas och leta bästa platsen för att läggen en liten hög. Men det får så klart ta den tid som han behöver. Det är ju även hans promenad. Men så helt plötsligt kan han sätta upp farten så jag knappt hinner med. Men det är bara bra så jag får upp pulsen en del.

Det är mycket att titta på här.

Mycket vatten när vi gick mot stan.

Och när jag närmade med ställplatsen igen efter drygt en timme så hade vattnet liksom bara försvunnit. Här märker man verkligen skillnad på hög och lågvatten.

Fanns några öppna cafér här men det var helt olämpligt att sätta Zacko härutanför. Dessutom så fanns det bara sådan där långa smala bröd efter vad jag kunde se. Och dom ville jag inte köpa. Dom är ju bara så trista tycker vi. Möjligen goda att bryta av och knapra i sig.

Mötte en hel del folk, mest män, med vandringskängor och stavar med stora välfyllda ryggsäckar. Skulle tro att det det finns en del vandringleder i bergen häromkring.

Vid elva så var det dags för oss att lämna denna plats och det hade många gjort under förmiddagen.

Vi körde mot motorvägen och passade på att tanka innan vi kom dit. Det var väldigt många cyklister här som tog plats och eftersom man ska vara mycket försiktig när man ska köra förbi dom så gick det rätt så långsamt ett tag. Man ska vara rädd om dom oskyddade trafikanterna och det är vi.

Efter en stund så kom vi ut på motorvägen och det var betalväg här. Nu så började det en mycket kurvig väg som gjorde mig nästan lite åksjuk. Det gick dessutom upp och ner genom bergen. Detta är absolut en av dom kuvigaste motorvägar som vi har kört på i Europa. Och det är inte första gången och förhoppningsvis inte sista heller.

Kom fram till en rastplats där det turligt nog fanns en plats för oss. Detta var efter ca en timmes körning. Dags för kaffe och macka. Satte igång elverket och tog fram brödrosten och rostade vars två skivor bröd. Smakade super gott till kaffet. Här var det varmt och soligt.

Så tog betalvägen slut och nu blev det gratis motorväg. Här var det mindre kurvor utan mer liksom med långa mjuka svängar men fortfarande mycket upp och ner. Den här vägen går ju genom bergsmassiven och är bara så bedövande vacker och majestätisk. Och så får man helt plötsligt se havet där långt nere. Det är bara så vackert trots att man åker på motorväg eller kanske just därför! Passerar också en del städer som ses på lite avstånd och som verkar att vara stora och med många höghus som syntes ifrån motorvägen. Ser också att det finns många köpcenter här.

Vi svängde sedan av mot Santander och körde till småbåtshamnen där vi inte hade varit tidigare. Vi körde på en lite trist väg där det låg en massa skeppshandelns affärer samt en del annat. Tror det fanns något som väntade på att öppna men jag vet inte vad. Fanns väntande folk där.

Men vi kom fram till ställplatsen där vi körde in och parkerade.

Det var helt ok här och det kostade 7€ inklusive el och VA. Även här så säger jag att detta inte var den vackraste ställplats som vi har parkerat på. Men vi gillar utsikten över småbåtshamnen och att det finns fina gång/cykel rundor här som jag tänker utforska en del av i morgon.

Det fanns här några restauranger som hade öppet och på dom tre som vi gick förbi var det i stort sett fullsatt. Vi har konstaterar att på söndagar i Spanien så är det inte helt ovanligt att man tar med sig hela familjen och går ut och äter på restaurangen som ligger i närheten eller en bit bort. Och måltiden varar minst i tre timmar verkade det som. Här är man verkligen livsnjutare.

Men vi parkerade på ställplatsen och det var hel ok. Efter en stund så kom det en personal för ta upp avgiften.

I kväll så står vi 4 husbilar här och vi är från 4 olika länder. Det är vi från Sverige och så är det en ifrån England och en ifrån Tyskland och en ifrån Nederländare.

Kanske blir vi kvar här i morgon eller så kör vi vidare.

4 reaktioner till “Fyra husbilar från fyra olika länder.”

 1. Jag tänker lära mig franska ordentligt och ett par nya ord ska jag lägga till ordförrådet varje dag. Vi tänker ju inte bara bo här på vintern utan även året om alltid. Vi är bofasta här nu. Har inget boende någon annan stans.

  1. Ligger det till på det viset. Så underbart och vilket bra beslut ni har tagit. Kollar på din blogg och det är roligt att se hur ert hem växer fram. Verkligen fint.

 2. Santander har jag befraktat fartyg till men aldrig varit i. Ska vara en rätt stor fartygshamn om jag inte minns fel. Bra ni är försiktiga när ni kör. Lyssnar på ett program om husbilar på radio och lite förstår jag i allafall.
  Ha det så bra

  1. Det är en stor hamnstad , såg hamnen på avstånd och den verkade enorm.
   Då verkar det att gå framåt med din franska för det var väl fransk radio du lyssnade på. Det är ju väldigt roligt om man prata lite med lokalbefolkningen när man ska vara bofast över vintern.

Kommentarer inaktiverade.