Lite upptäcktsresande

2019-09-30

Varm morgon, 20 plus, inga moln och helt vindstilla. En helt underbar morgon.

Det var lite dimma borta vid bergen. Fint att titta ut över havet.

Finns bra promenadväg här men tyvärr så ligger cykelbanan precis bredvid och Zacko vill ju helst gå där gräset är grönast.

Jag valde i stället att gå här där han kan få vimsa runt lite som han vill. Många båtar på land.

Här kom det inga cylkister heller och Zacko hade mycket att nosa på. Så mycket fritidsbåtar det finns här, helt otroligt.

Vi skulle inte köra så långt i dag bara drygt en halvtimme så vi gjorde oss ingen brådska.

Klockan hade hunnit bli strax innan ett när vi gav oss i väg. Först lite mindre väg tills vi kom ut på motorvägen. Ingen betalväg i dag. Efter några mil så körde vi av motorvägen till en vanlig väg. Körde en stund där och sedan så blev det en ännu mindre väg. Vi hade då passerat en del små charmiga byar med en del vackra hus. Fanns även många fina hus utplacerade på landsbygden lite här och där.

Vi kom fram till dagen mål som var Cabarceno.

Körde genom byn och här var det smalt.

Vi kom sedan till den fina ställplatsen som är belägen vid en liten sjö. Och här är det badförbud. Men jag hade absolut ingen tanke på att bada här så det gjorde inget.

Det var väldigt varmt här, omkring 28 plus. Hade sol utanför bodelsdörren och orkade inte flytta runt en stol till skuggsidan. Kändes som överkurs i värmen. Allt öppet och ibland så kom det en liten välbehövlig vindpust. Det gick åt massor med vatten i dag. Måste dricka mycket i denna värme. Kollade hela dagen så att Zacko också drack mycket och det gjorde han.

När vi kom hit så stod det två husbilar här och när klockan var åtta på kvällen så var det ca 25 husbilar här. Kan det bero på att det finns en djurpark här bredvid. Det var många barnfamiljer som parkerade här. Är kanske dags för ett besök i djurparken i morgon.

Hasse och jag tog en promenad till centrum på eftermiddagen. Vi gick bort till denna lilla livsmedelsaffären. Jag gick in dit och möttes av ungefär 60 tals miljö. Köpte skivad skinka och även skivad ost över disk. Beställde antalet skivor och fick det så klart skivat precis som jag ville ha det. Både skinkan och osten smakade jättegott.

Köpte även en flaska lokalt vin och det smakade helt ok men inte så gott att jag köper flera flaskor av det.

Hasse gick sedan hem med matvarorna som skulle till kylskåpet snarast möjligt. Jag och Zacko gick en sväng ner mot djurparken och där stod denna elefant och betade gräs.

Jag upptäckte inte att han hade fem ben förrän jag kollade på bilderna i min dator.

Man kan åka linbana över djurparken men det är inget för mig. Jag hade inte vågat titta ut över kanten, avskyr höjder, bara så hemskt obehagligt.

Det kom hit många husbilar under eftermiddagen och på kvällen så var det nog mellan 25 – 30 husbilar här.

I dag så blev det enkel mat. Gjorde en omelett med en burk skinka/svamp stuvningen. Vi gillar denna stuvning och det blir verkligen gott att blanda i en omelett. Tycker vi!

Vi har ingen plan för i morgon utan det blir vad det blir.

2 reaktioner till “Lite upptäcktsresande”

    1. Planerar lite ibland men det blir ofta något annat. Mäktigt att höra ljuden från dom djuren.

Kommentarer inaktiverade.