Inte vad vi hade tänkt

2019-09-26

Gråmulen morgon men regnrisk så det blev regnplagg på. Blev bara hög luftfuktighet. Gick bort och kollade var matvaruaffären låg och här fanns det även en mack.

Promenerade sedan runt lite och hitta detta att ta en bild av. Ruffigt samt så charmigt. Lägg märke till kablarna som hänger lite hur som helst. Ju längre söderut man kommer desto värre blir det.

Finns även en boulebana här.

Vid tio så lämnade vi den fina och trevliga ställpatsen. Nu ville vi ut till en motorväg. Det tog ett tag. Vi körde rätt så många mil längs med floden som ringlade sig genom det vackar landskapet. Alltså var vägen mycket kurvig och rätt så smal emellanåt. Jag blev nästan lite åksjukt ett tag.

Så småningom så kom vi till en motorväg och det kändes skönt. Här flöt det på bra ett tag. Detta var ingen betalväg. Efter drygt en timme så fanns det en stor rastplats som vi körde in på. Dags för kaffe och gott franskt bröd som Hasse hade köpt hos bageriet i morse.

Vi fortsatte sedan och nu blev det en hel del vägarbete. Dock inga stopp utan bara lite långsammare trafik. På denna sträcka finns det sedan knappast en rastplats bara några parkeringsfickor där det oftast står tradare. Allt som får plats.

Nu hade lampan börjat lysa för att vi hade gått över till reserven i dieseltanken. Klarar och minst 15 mil men sedan så börjar det bli lite nervöst. Körde av till en liten by för att tanka och dieseln här lika dyr som i Sverige. Drygt 16.35/l lite beroende på växlingskursen. Vi fick i 109,35 liter i dag.

Vi fortsatte sedan och efter några mil så skulle vi i rondellen ta första vägen mot A71. Den var avstängd. Då följde vi efter en tradare och då blev till tillbaka några mil. Sedan så ville Agda att vi skulle köra en parrallelväg tillbaka. Och så var vi efter stund vid samma rondell igen.

Nu valde vi en annan väg som egentligen kändes helt fel. Nu så kopplade jag upp min fon på Goggle map och slog in var vi var och vart vi var på väg. Sedan så körde vi efter denna vägvisare. Men vi kom inte till någon betalväg men vi fick däremot beskåda många små franska likartade byar, stora fält med vita betande kossor. Men tyvärr inte en trevlig fransk betalväg.

Sedan så körde vi mil efter mil och klockan gick. Fanns endast några så trista parkeringar att stanna vid och det var något vi absolut inte vill göra.

Körde in i några byar för att möjligen hitta någon plats att parkera. Men det var så trångt överallt så vi valde att fortsätta köra.

Men så kom vi till trötthetens ände. Körde av till Chasseneuil-sur-Bonnieure där vi såg en skylt med husbilstömmning. Dit kom vi inte för det var avstängt på grund av vägarbete. Det gjorde inget för vi var fyllda och tömda.

Vi parkerade på torget där det redan stod ett par husbilar.

Frågade en fransyska som stod här parkerad med sin husbil om det var ok att sova här. Qui, sa hon. Vi bestämde oss då för att stanna här i natt. Det kom några fler husbilar hit och parkerade.

Inter Marche finns här mycket nära. Hasse som verkligen gillar att gå och handla gick dit. Fanns lite på inköpslistan och det kom han hem med. Jag gillar verkligen att Hasse går och handlar och jag vet att han gillar att gå och handla. Oftast så är hans inköp mycket bra.

I morgon tänker vi fortsätta ut mot kusten och sedan om möjligt komma in i Spanien.

4 reaktioner till “Inte vad vi hade tänkt”

 1. Ett litet stift med en kula som rullar och man sätter den ovanpå bettet så slutar det att klia.
  Cinq sur Cinq heter den. Finns säkert något liknande i Spanien om det finns myggmedel kvar nu.

  1. Tack det ska jag kolla efter på ett apotek. Ännu har jag inte hittat ett mygg här och det är jag inte ledsen för.

 2. Vilken väg ner har ni kört? Känner inte igen orten i ditt inlägg, men Frankrike är stort.
  Igår fick jag smörja in benen med ett superbra myggspray för jag höll på att bli galen på myggen som plötsligt kommit. Idag räcker ett roll on apaisant på de bett jag fått när vi var ute. Jag avskyr mygg.
  Kör försiktigt

  1. Vi känner inte heller igen denna väg! Vi bara kör efter navigatorn!
   Jag avskyr också myggbett, får såna hemska utslag. Vad är detta för bra grej?

Kommentarer inaktiverade.