Promenadavstånd till allt

2019-09-25

Morgonen var lätt mulen, 15 plus och ingen vind. Faktiskt en rätt så skön morgon.

I dag så blev det en runda på ”stan”. Är bara en liten by men det finns en hel del här ändå.

Detta är nog en rätt så typisk ort i denna delen av Frankrike. Vi är i östra delen och i området Bourgogne-Franche-Comté.

Lite slitet med en del tomma affärslokaler men faktiskt många som är i gång. Finns bland annat en större livsmedelsaffär, två bagerier samt några klädaffärer, restauranger och en del annat. Ingen turistort precis, känns genuint och äkta. Är ju egentligen det som vi gillar.

Här kände vi oss välbevakade av en hund på andra sidan gatan. Men den gick inte över gatan. Den bevakade sitt revir vilket var uteserveringen på andra sidan.

Vi bestämde oss för att bli kvar en natt till. Vädret var det inget fel på så vi promenerade runt en del under eftermiddagen.

När jag vid ett tillfälle kom tillbaka så stod en en fransk husbil som skulle köra ut. Nu är det så att det finns en liten ”pelare” i marken som man inte kan passera utan att typ checka ut först. Man ska då slå in sin kod för att denna ska sjunka ner så man kan passera. Det här paret tryckte i sin kod flera gånger och inget hände. Dom såg allt mer desperata ut. Då var jag tvungen att gå fram och hjälpa dom eftersom jag stod i närheten. Det är så att det finns en display som man ska använda sig av och det hade dom inte uppmärksammat. Jag visade dom den och sedan så gick det som det skulle. Dom tryckte och tryckte men nu blev det rätt och efter ett tacksamt ”Merci” så kunde dom lämna platsen. Tänk att jag som svenska fick visa fransmän hur dom skulle göra!! Det är sånt som händer och kändes faktiskt lite roligt!

På kvällen gick Hasse och hämtade ”assiette kebab” till oss. Kebabstället ligger inte så lång borta. En bit över bron och på hörnet. Dom öppnade på eftermiddagen.

Snacka om att det var mycket mat i våra boxar samt bröd. Blev över till i morgon också och vi var proppmätta. Kan vara bra att ha att äta av när vi pausar eftersom vi räknar med att köra rätt så många mil i morgon. Eller att äta till middag på kvällen. Det blir vad det blir!

I dag så läste jag klart ”Allt eller inget” en roman av Simona Ahrnstedt. Den handlar om Lexia och Adam och deras något krångliga väg för att möjligen bli ett par. Deras första möte var en katastrof. Dom jobbar på en reklambyrå i Stockholm och i denna värld så har/hade man tydligen en del osunda värderingar som verkligen ventileras i denna bok. Lexia blir mobbad av sina kolleger för att dom anser hon är för tjock. Alla kvinnor ska var pinnsmala och på gränsen till osunt magra enligt enligt dom. Lexia är rund och vacker och tycker inte att hon ska bli mobbad för det. Gillar boken som tar tag i att alla har rätt att se ut som dom gör och är vara annorlunda är inte fel. Egentligen är vi väl alla annorlunda för var och en av oss är unik.

Ja som jag skrev tidigare så kommer vi att köra vidare i morgon. Hoppas att det inte blir för många småvägar innan vi kommer fram till betalvägen. Känner att efter bara några fåtal mil på mindre vägar så är vi väldigt nöjda med det. Vi tycker faktiskt det blir rätt så trist med alla rondeller och små byar som nästan alla ser likadana ut. Odlade fält, kossor som betar, vingårdar och vindruvsfält i alla oändlighet. Är faktiskt ingen större variation.

Bättre med betalväg när man snabbt vill komma från en punkt till en annan. Och det vill vi i morgon.

4 reaktioner till “Promenadavstånd till allt”

 1. Vilken fin hund, påminner om vår Unkas som gick bort i juni. Den kebabtallriken var rejäl. Blev sugen på det nu.
  Säger bara A75 om man vill komma ner snabbt. Där får man verkligen omväxlande vyer.
  Vi har +29 och sol här idag. Det blev trädgårdsarbete för mig och nu vårdar jag mina myggbett.
  Apropå myggbett så var det någon som var i Costa Blanca och förvarnade om att det är mycket mygg där efter allt regnandet. Förmaningen var att köpa med sig myggmedel då det kunde ta slut där nere.

  1. Vi körde för några år sedan några mil på A75 och tröttnade rätt så snabbt. Ingen väg vi gillade.
   Härligt sommarväder som ni har.
   Vi kommer troligen inte att komma dit förrän till nästa år på våren. Hoppas då myggen är borta.

    1. Vi kommer att hålla oss i norra Spanien ett tag.Den del som ligger mot Atlantkusten. Där finns så många platser som vi gillar.

Kommentarer inaktiverade.