Nu så kom vi till mycket varmare väder.

2019-09-27

Regnade lite på morgonen men slutade när vi gick ut. Hade i alla fall tagit på regnplagg. Blev en liten tur på stan. Fanns många butiker av olika slag, bagerier, kött och chark, blommor, frukt och grönt, kläder, skor och en hel del annat.

Vid tio så kom vi iväg och körde ut till motorvägen. Vägen var bra och det var väldigt mycket trafik. Efter några mil så blev det stopp. Helt stopp och vi rörde oss inte en cm på länge. Sedan så började kön röra på sig lite. Det hade hänt en trafikolycka några km bort. Det kom personal som började sätta ut koner och styra upp den stillastående trafiken. Vi blev avledda till en anna väg vid en utfart några km bort. Vi kunde då se olycksplatsen på avstånd. Det var en tradare som hade vält och lagt sig tvärs över vägen och i motsatt riktningen låg det en hel del ”skrot” eller vad man ska kalla det. Även i motsatt riktning var det totalstopp och en enormt långt stopp.

Nu kom vi ut på en annan väg och det började rulla på bra igen.

Vissa vägavsnitt är helt utan lättåtkomliga rastplatsen och detta var en av dom. Det dröjde ända tills halv tolv innan vi hittade en rastplats att köra av till. Och det var en av dom skräpigaste platser som vi har varit på. Här hade dom slängt ut allt där det var enkelt att bli av med sitt skräp. Låg i högar längs med kanten. Fanns faktiskt många soptunnor men det var kanske några steg för mycket att ta sig dit.

På väg mot Bordeaux kom vi förbi ytteliggare 3 olycker varav en var med eh husbil. Här hade blåljuspersonalen mycket att göra.

När vi kom närmre storstaden så tätnade trafiken. Här var det hetsigt men Hasse rattade lugnt husbilen in på alla avfarter som vi skulle ta av till. Lite rörigt ett tag men det gick bra.

När vi sedan hade kommit en bit bort så var det ”lugna gatan” här. Fin motorväg med lagom trafik och gratis i några mil. Sedan så kom vi in på betalvägar. Betalstationerna kom tätt. Det var bara att betala för vi hade ju själv valt att köra denna väg. Vägen är är så bra och så väl skyltad. Här står det när närmsta rastplats finns samt när dom nästa dyker upp.

Och vilka rastplatser det finns här. Finns det mesta som man behöver. Dessutom så finns det stora avskilda område som är avsedda för husbilar/husvagnar. Vi har övernattat här flera gånger och det har kännts tryggt och bra. I dag blev det inte så.

Vi fortsatte mot Spanien och hit in gled vi utan att märka det. Jo vi märkte det när vi kom till första betalstationenn och personalen sa ”Hola”.

Klockan började närma sig 4 och nu ville vi bara hitta till en plats för att äta och sova, typ.

Vi körde till Hernani i en industripark. Inte den finaste plats som vi har övernattat på men det är helt ok för att äta och sova. Finns ju även tömning här samt vatten.

Dessutom så finns det en promenadväg precis utanför husbilen och den tänker jag och Zacko utforska i morgon.

Vi gick en liten bit här när vi kom hit och det såg rätt så trevligt ut.

I morgon tänker vi inte köra så långt. Men det kan vi ju ändra på om vi vill.

4 reaktioner till “Nu så kom vi till mycket varmare väder.”

    1. Vi har några mil kvar här och vi har några härliga platser kvar att besöka. Så klart vill ni vara i ert fina hus över vintern. Det ska bli så roligt att se hur det går och hur vädret kommer att bli.

    1. Att ta sig förbi Bordeaux är lika svårt som att stava till det.
      Vi är vid den spanska atlantkusten nu. Så många fina platser att vara med husbil här.

Kommentarer inaktiverade.