Så många mil idag

2019-09-24

Morgonen var behaglig med 15 plus och ingen vind. I dag så fick vi inga frallor och det var ju tråkigt. Zacko och jag gick en sväng i närområdet.

Här var det trevligt att promenera men tyvärr var det så kort.

Här kan man köpa potatis, äpple och lite annan som kan finnas.

När vi kom hem igen så började vi plocka ihop i långsam takt. Passade på att koka 6 ägg under tiden. Gör det var tredje dag. Diskade sedan också vilket jag också gör var tredje dag. Gäller att passa på när man kan använda äggvattnet. I dag så hade vi ju även hett vatten i kranen för vi stod ju på el.

Vi tio så vi klara för avfärd och då var vi tömda och fyllda där vi skulle vara det. Det blev en stund på mindre vägar innan vi kom ut till autobahn och körde söderut. Kom förbi Freiburg där vi har stannat många gånger på den trevliga ställplatsen som finns här. Men idag ville vi fortsätta några fler mil söderut genom Frankrike.

Efter ca en timme så tyckte vi det var dags för en paus och vi körde av till en rastplats. Var fortfarande kvar i Tyskland. Nu var det dags för kaffe och mackor. Skulle rosta bröd så vi satte igång vår elverk vilket knappast hördes i det allmänna trafikbruset. Smakade så gott med nyrostat varm bröd till kaffet.

Vi fortsatten sedan och helt plötsligt så var vi i Frankrike. Gränsövergångarna finns inte i dag och det känns så bra. Vi är ju européer eller hur.

Nu så började det bli betalvägar och vi väljer dom för att det blir betydligt kortare och snabbare. Kostar ju en del men det kostar även en del att köra många trista mil extra långt. Så tänker vi.

För vår del i dag så blev det några stopp till med lite rastning av Zacko och även av oss själva. Är aldrig fel att röra på sig emellanåt.

Eftersom vi hade lagt in ett delmål idag så körde vi dit. Blev några mil på mindre vägar som vi inte alls gillade. Körde igenom några trista franska byar som såg ut att var mer eller mindre förfallna.

Men när kom fram till ställplatsen så gillade vi den. Parkerade och kände att vi trivdes här. Kommunen heter Saint-Léger-sur-Dheune.

Utanför vår dörr så ser det ut så här idag.

Ska bli så trevlig att gå på en morgonpromenad här i morgon. Körde genom byn och den verkade väldigt trevlig.

3 reaktioner till “Så många mil idag”

  1. Vet inte hur långt söderut i Frankrike ni är men det ser rätt höstligt ut där. Vi brukar köra A75 från Clermont Ferrant när vi ska söderut. Har även kört icke betalvägar ner till Lyon ett par gånger. Tar tid med många rondeller men en trevlig rutt.
    +28 och soligt hos oss idag. Än så länge shortsväder.
    Har aldrig stått där ni står nu så det ska bli roligt att se bilder i morgon.

    1. Vi är i östra delen av Frankrike och inte så långt söderut. Härligt väder ni har.
      Betalvägar är något vi gillar när man ska från punk A till punkt B. Avskyr alla rondeller före och efter en ort.

Kommentarer inaktiverade.