På väg söderut 26 mil

2019-09-22

Parkeringen här är allt annat än lugn och tyst. Bussarna verkar att köra nästan dygnet runt. Vissa kommer hit och andra kör iväg. I morse så var det ett sällskap som samlades utanför vår husbil och stod där vid halvåtta och snackade högt. (Var vaken så det störde inte.) Sedan när hela sällskapet hade kommit hit så gick dom bort till den buss som dom skulle resa med. Då var klockan nästan halv nio och dags för mig att gå iväg med Zacko.

Även denna natt var lite kylig och det var morgonen också. Solen lyste från en himmel så blå som den bara kan vara. Temperaturen hade varit nere på omkring 5 plus i natt och vid åtta så var det 11 plus. Men det blev rätt fort lite varmare.

I dag gick Zacko och jag bort till grönområdet där det är mycket hundvänligt att promenera. Även mattevänligt med slätt och fint underlag. Mycket behagligt att promenera här.

Valde att gå till höger här.

Det är väldigt fin och rogivande att gå här tycker jag.

När vi kom hit var det dags för att vända och gå tillbaka.

Vi bestämde oss för att ta det lugnt på förmiddagen och fikade innan vi lämnade Fulda. Sedan så började vi med att köra och tanka. Här kostade diesel i dag ca 13,35 sek beroende på växlingskursen. Bra mycket billigare än i Sverige.

Sedan så var det autobahn som gällde i dag. Först så var det inte så mycket trafik men det ökade en del när vi närmade oss storstadsområden. Förbi där så var det mycket tät trafik. Inte ett stopp utan det flöt på mycket bra. Det största problemet i dag var att hitta en rastplats eller dylikt att stanna på för det var fullpackat av tradare överallt. Dom har ju körstopp på söndagar. Men vi lyckades i alla fall med att få 3 pauser på något så när hyfsade platser där vi kunde gå ut och dessutom rasta Zacko.

Strax innan fyra så lämnade vi motorvägen för i dag och körde på mindre vägar till dagen mål. Vi kom fram till denna fina ställplats i Keltern som är gratis om man är kund hos detta företag.

https://ten-haaft.com/rmc-en/?noredirect=en_GB och det är vi. Det finns el och VA här utan kostnad. Har varit här förr ( i april 2017) då dom fixade till vår Sun Mover. Hoppas dom kan göra det nu igen för den gör som den själv vill och inte som den är programerad att göra. Kommer dessutom inte åt panelen för att kunna justera för även här gör den också precis som den vill och inte som jag vill. Ytterst irriterande.

Vi ska dit i morgon och fråga om dom har möjlighet att hjälpa oss med vårt problem. Har haft mejlkontakt med dom och fick bra svar i början sedan så upphörde svaren av någon anledning som jar inte förstår. Får kanske svar på det i morgon.

Håller tummarna för att dom kan hjälpa oss att fixa till felet.

Om inte så har vi ingen aning om hur vi ska göra. Den laddar ju trots den ligger ner men inte så optimalt som när den går upp och möter den uppgående solen, följer den hela dagen och går ner när solen gör det. Det är den optimala sollcellen när den funkar som den ska.

Jag har fått många kommentarer från denna trevliga blogginnehavare så i dag så tog jag mig tid att läsa här. En så trevlig blogg i min smak. Gillar ju vardagsnära och det är denna. Jag har en del att läsa ikapp och det är roligt.

https://mycketyck.com/

I morgon är vi troligen kvar här eller möjligen i närheten.

3 reaktioner till “På väg söderut 26 mil”

 1. Jag kan tyvärr inte hitta var någonstans på din blogg där jag kommentera. Både jag och Hasse har letat. Vi båda gillar din blogg.

 2. Roligt att du tycker om min blogg. Jag har ju läst din sedan länge innan jag dristade mig till att kommentera. Tycker det är roligt att få kommentarer från läsare så droppa gärna kommentarer när du tycker för det.
  Idag fick vi sol +27 och jag passade på att tvätta lakan. De torkade på en timme.
  Hoppas ni får hjälp med solpanelen så den fungerar optimalt.

  1. Det är roligt att få kommentarer det tycker jag också. Håller på att läsa för fullt. Det är mycket.
   Så härligt med lufttorkade lakan. Känns som en lyx.

Kommentarer inaktiverade.