Angående solpanelen tillbaka till ruta 1

Här var vi för 6 år sedan och platsen är Schweich i Moseldalen. Mycket härlig plats där det fanns en trevlig restaurang som serverade Eisbein med sauerkraut som smakade jättegott. Fick doggybag med hem. Här var det helt ok att ha med hund.

2019-09-23

Började regna i natt och det fortsatte det med till omkring åtta.

Halvåtta knackade det på dörren och Hasse öppnade. Där utanför så stod det in kille och räckte över en påse med färska frallor. Vilken service det är här.

Zacko och jag gick iväg lite senare bara en kort promenad i dag. Regnade bara lite lätt så vi blev inte så våta.

Vi hade bestämt att vi skulle gå tillsamman till Ten Haaft och vara där vid åtta. Det var det flera som skulle av dom som var på ställplatsen. Fick vänta en stund på vår tur.

Förklarade vårt problem på en blandning av engelska, tyska, svenska och kroppsspråk. Ordet Sun Mover var i alla fall rätt. Blev till slut så att det vi skulle var att uppdatera solcellen. Då kunde vi komma tillbaka om drygt en halvtimme. Jättebra tyckte vi men tog inte ut någon glädje i förskott.

Körde dit och in i verkstaden. Då kom en kille med sin dator och han pratade bra engelska. Det gick inte att uppdatera vårt system då det var för gammalt. Jaha! Men vi kunde ju köpa ett nytt men det kunde han inte få hit förrän om 5 – 6 veckor. Jaha! Nu följde en massa diskussioner om hur vi skulle lösa detta. Några av förslagen var rätt så komplicerade. Vi kom fram till att låta solpanelen sitta kvar på taket i vinter. Den ger ju laddning om än inte maximalt. Så kommer vi hit igen i april och byter då. Man ska även byta kabel men det gör dom inte här utan det får man göra hos en samarbetspartner. Puh.

Nu skulle vi ta husbilen och köra iväg. Trodde vi. Det tog lång tid, dom kommer och hämtar en när det är klart och eftersom dom inte skulle göra något så var det ju klart.

Efter en timme fick jag tillfälle att fråga damen bakom disken om det var klart. (Hon var mycket upptagen.) Jodå den var klar och så tog hon med oss ut i verkstaden. Hasse kom först fram till bilen och där låg solpanelen på golvet!!!! Vadnudå! Verkstadskillen blev tillkallad och han påstod att han hade gjort vad han fått order om. Nu tillkallades även killen som vi hade blivit överens med att panelen skulle sitta kvar på taket. Det hade blivit något missförstånd men så klart skulle dom sätta tillbaka den. Jaha! Fick vänta en timme till. Trodde inte det hela skulle ta så lång tid. Men så klart hade dom gjort rätt så hade det ju gått betydligt fortare.

Men strax efter elva körde Hasse ut husbilen från verkstaden och tillbaka till ställplatsen. Vi var faktiskt helt slut nu och hade absolut ingen lust att köra vidare i dag.

Sedan så fikade vi, vad det var gott med kaffe och fralla nu. Och sedan var vi trötta så vi vilade middag alla tre och det var skönt.

Vädret var rätt så skönt i dag och allt det regn som skulle falla enligt prognosen lyste med sin frånvaro. Blev lite lugna promenader i närområdet.

I kväll åt vi Findus bruna bönor från glasburk som vi har med oss samt rimmat fläsk som vi också har med oss i frysen. Smakade otroligt gott.

I morgon tänker vi komma iväg rätt så tidigt och hinna en bit genom Frankrike. Har gjort något som jag aldrig har gjort tidigare, jag har sett ut en ställplats som vi ska stanna på. Annars så brukar vi övernatta på rastplatser som finns vid betalvägarna och det har alltid funkat bra. (Nästan alltid i alla fall). Får se om detta funkar.

3 reaktioner till “Angående solpanelen tillbaka till ruta 1”

 1. Om du trycker på gillaknappen kommer det upp en text under den som säger kommentera detta inlägg och då kan du skriva kommentarer.
  Jag bloggar ju via wordpress och du kan även lägga in din e-mailadress och få nya inlägg i din mail. Jag brukar göra så på de bloggar jag följer som det går att göra så på. Allt beror på vilka inställningar man gör på sin blogg.

 2. Fy vad trist detta med solpanelen. Hoppas den fungerar någorlunda. Vi har en solpanel liggande på taket och den fungerar väldigt bra. Ger el även om det är mulet ute.
  Nu när vi körde ner i februari laddade jag ner appen campercontact som var helt suverän. Eftersom vi körde innan det var säsong kunde vi se om campingar och ställplatser var öppna och om det fanns el mm.
  Kör försiktigt

  1. Vår solcellspanel fungerar som en liggande men tyvärr inte som en följande. En följande går upp på morgonen när solen går upp och följer sedan solen under dagen och går sedan ner när solen gör det. Alltså följer den solen under hela dagen och ger därmed betydligt mer laddning.
   Campercontact tycker inte jag är så bra. Blev alldeles för många ”bomkörningar”. Alltså platser som inte fanns eller som var helt omöjliga att hitta fram till.

Kommentarer inaktiverade.