En härlig sommardag i september

2019-09-21

I dag så var det stora temperaturskillnader. På morgonen vid 8 så var det endast 7 plus och senare på dagen så var det 22 varma grader och ännu varmare i solen.

Zacko och jag gick en promenad mot centrum. Kom först lite fel trodde jag men sedan så insåg jag att denna lite trista gata ledde in mot centrum.

Efter en stund så kom vi fram hit.

Då var det inte så långt kvar till den stora kyrkan här. Men här vill jag inte gå uppför.

Från en annan sida.

Nu hade jag nästan tänkt att vända om och hem igen men jag var ju så nära centrum att jag valde att fortsätta. Underlaget att gå på är så jobbigt. Det är typ gatstenar som har legat här i vad jag tror en del hundra år. Mycket ojämnt och knaggligt, gillar det inte.

Men hade jag kommit så här långt så skulle jag fortsätta en bit till.

Det finns många affärer här och många uteserveringar.

Nu blir det många bilder från morgonens trevliga promenad.

Finns många gränder åt alla håll och dom utforskade jag inte denna morgon. Hade blivit lite för mycket. Skulle ju orka med att gå hem också! Faktiskt väldigt jobbigt att promenera på dessa uråldrig gatstenar. Fick rätt så ont in ryggen senare på dagen.

Eftersom det var så härligt i dag så blev det några promenader med Zacko i närområdet som ligger här intill.Tyvärr inte så mycket som jag hade velat på grund av mitt ryggont.

På kvällen så såg paret i lilla Vanen bredvid oss att klä om.

Så här fina var dom innan dom körde iväg för att delta i en ölfestival som var här i Fulda.

I morgon så har vi tänkt köra vidare till ett delmål som vi har på vår resa söderut i år.

6 reaktioner till “En härlig sommardag i september”

 1. Hej Eva!
  Vi träffades i Kinna.
  Nu har vi vågat utanför Sveriges gränser.
  Vi är nu i Burg har stått på ställplats i fyra nätter och haft ett underbart väder. Imorgon fortsätter vi mot Flensburg. Först ska vi inhandla lite drickbart.
  Här är många svenskar som är på väg hem från Spanien.
  Vi kanske ska försöka oss på att åka lite längre ner till våren, det Skulle vara trevligt..
  Det är så roligt att läsa om era resor söderut. Häls Gunnel från Kinnarumma

  1. Men hej Gunnel.
   Så roligt att höra från dig igen.
   Väldigt roligt att ni kom ner till Tyskland. Någonstans ska man ju börja och det har ni ju gjort nu. Och att köra hem över Flensburg är ju bara så trevligt.
   Uppskattar att du/ni gillar att läsa om våra resor.

 2. Håller med om att det är jobbigt att gå på sådana gatstenar. Efter mitt benbrott får jag ont i ryggen av sådant jag också. Men ändå en fin stad.
  Vilka fina dräkter paret hade på sig.
  Vi har haft regn här idag med +21 i södra Frankrike.
  Kör försiktigt i morgon.

  1. Ja ojämnheter i backen gillar jag inte. Och bland det värsta jag vet är grusvägar. Där kan man ju om man har otur trampa på en ” så kallad rullsten” som gör att man liksom tappar balansen och liksom bara rullar framåt. Hu så hemsk att råka ut för detta. Är man 30 är det inget som stör men är man 72 så är det verkligen fruktansvärt. Man kan ju ramla omkull och kanske bryta något ben eller arm. Nej jag håller mig till plan mark.

Kommentarer inaktiverade.