Ny utsikt, nya promenadvägar, nya affärer, ny stad men samma mysiga hem.

2019-09-20

Det var inga fel på denna soliga morgon med höga lätta skyar, vindstilla, 11 plus och det blev någon grad varmare uppåt dagen.

I dag så började vi gå en bit ut mellan fälten där man se bergen som mörka skuggor långt borta vid horisonten.

Här ser man husbilarna en bit bort. Tältet som syns där är jättestort och det är någon religiös sekt som kommer att ha möte där i helgen tror jag.

Promenerade sedan bort till den andra bron.

En del trafik i korsningen.

Vi passerade sedan över bron.

Valde att gå i parken bort till andra bron.

På vägen dit passerade vi denna pampiga byggnad.

Och sedan var vi tillbaka på ”rätt” sida och strax hemma igen.

Klart för avresa strax efter 10. Efter en kort tids körning så var vi ute på en av alla motorvägar som finns i dom här trakterna. Tät trafik som vanligt. Vi körde söderut ut eller möjligen lite västerut också.

Efter ca en timmes körning tyckte vi det var dags för ett stopp för att fika. I dag hade jag inga nybakta frallor utan bara några skivor rätt så gammal Pågenlimpa. Fick duga i dag och den har dessutom så lång hållbarhet att det smakade bra. Inte torr eller trist.

Fortsatte sedan och vi skiftade autobahn flertal gånger. I området kring Kassel så är det väldigt vackert. Stora fält med milsvid utsikt och så går det upp och ner väldigt mycket. Många långa sega uppförsbackar men sen går det så klart utför igen. I bland var det några långsamma köer men aldrig något stopp. Flöt på rätt så bra egentligen.

Vi pausade några gånger till för det är skönt att sträcka på benen en stund. Sedan så gillar ju Zacko att komma ut och nosa lite samt kissa. En hund kan ju göra detta hur ofta som helst.

En stund efter 3 så rullade vi in på parkeringen i Fulda som är till för både husbilar och personbilar. När vi körde runt ett varv för att leta efter en bra plats så kom det en kvinna emot oss. Hon frågade, på engelska, om vi skulle parkera här. Ja, svarade jag det ska vi. Då gav hon oss en parkeringsbiljett som räcker till i morgonförmiddag. Vi tackade så mycket för denna vänlighet och körde och parkerade på lämplig plats. Kändes bra. Dessutom så fanns det en elstolpe med 4 uttag precis utanför med ett ledig uttag. I det så satte Hasse in vår kontakt. Och nu hade vi tur igen. Det fanns betalt för 8 timmars el. Och det tyckte vi så klart var jättebra.

Zacko och jag gick en sväng i det härliga vädret. Nu var det väldigt skönt och omkring 20 plus.

Här finns Norma tvärs över gatan ca 100 meter dit. Hasse tog en sväng dit för att kolla deras utbud och kom hem med ett reklamblad. Samt juice och bacon som stod på inköpslistan. Ibland är han verkligen jättesnabb.

Husbilar står parkerade lite här och var och där det finns plats. Man samsas om utrymmet med personbilar. Och när dom (personbilarna) har kört iväg på kvällen så brer husbilarna ut sig.

Troligen så blir vi kvar här i morgon. Vi har varit här en gång tidigare och då så gillade vi platsen och det gör vi nu också.

Ser fram emot en stadsrundtur i morgon.

5 reaktioner till “Ny utsikt, nya promenadvägar, nya affärer, ny stad men samma mysiga hem.”

 1. Vilken härlig början på detta inlägg ” ny stad men samma mysiga hem”.
  Har läst din sida sen vi blev medlemmar i HBK och vi var på samma ställlplats i Karlskoga juli 2017 då jag träffade Zacko och Hasse.
  Du satt väl i husbilen och knappade på datorn.:-)och det gör du jättebra:

  Ha de gott och hälsa hälsa H och klappa Z

  1. Så roligt att du har tagit dig tid till att svara i dag. Det uppskattar jag.
   Vi har inte varit i Karlskoga sedan dess tror jag. En så underbar plats.
   Ska hälsa Hasse och klappa lite extra på Zacko.
   Önskar er också att ha det så bra.

 2. Ni är lite mer söderut idag. Vi gillar också Fulda och ställplatsen där. Här har det regnat ordentligt idag och det är ju bra för våra nyplanterade växter.
  + 20 ute känns lite kyligt 🙂
  Ha det så gott.

  1. Vi kommer långsamt längre och längre söderut.
   Plus 20, var väl nästan vinterjacka då?
   Här har vi gått i shorts i dag och haft det så gott.

Kommentarer inaktiverade.