En lugn dag

2019-09-14

Det var en härlig morgon med sol och bara en svag vind och 16 plus. Jag och Zacko gick genom parken ner mot havet.

Här går jag till vänster och till höger så finns det en väldig fin äventyrslekplats för barn. Efter vad jag har sett så är den mycket välbesökt.

I dag var det lång kö till bageriet. Är nog för det är lördag och många är troligen här för att tillbringa helgen i sitt ferieboende. Det finns det många av här. Ferieboende alltså.

Strandkorgarna finns fortfarande kvar på den långa härliga stranden.

Det byggs en del nytt här och även detta är strandnära.

Många flaggor ut över bron. I dag så blåste det inte så mycket.
En del av min promenadväg i dag.

I dag gjorde vi inte så mycket, egentligen inget alls. Promenerade en del, kollade på internet, läste och tittade i Bordatlas. Planerade en liten resrutt med några trevliga delmål. Troligen kommer den att ändras under resans gång. Planer är till för att ändras.

På eftermiddagen så låg Zacko så skönt ute på sin dyna. Här trivs han. Först så låg han kollade lite och efter en kort stund så la han sig ner och somnade.

Men i morgon har vi tänkt att fortsätta söderut några mil. Kör förmodligen förbi Hamburg för att komma till det tänka resmålet.

I kväll så blev det enkel men god mat. Vi gillar att äta en ägg och bacon macka med ketchup och rödlök emellanåt. Och mätta blev vi.

Sedan så kom det hit två svenska husbilar och den ene parkerade bredvid oss. Inget att säga något om förutom att han backade in och ställde sig alltså med sin bodelsdörr mot vår bodelsdörr. Jag gillar inte att dela uteplats med okända folk. Jag vill själv välja vilka jag vill umgås med! Enligt mig så ställer man sig inte så. Har alla andra kört in så kör man in, punkt. För övrigt så är det ju väldigt vanlig att om man åker i lag att ställa sig med sina bodeldörrar mot varandra för att verkligen kunna umgås. Men då känner man ju varandra och bägge har valt det.

Dessutom så klagade dom på priset, 16 €, när frau Reise kom för att ta betalt. Och sedan så blev en av damerna sur för att det krävdes en kod för att använda toaletten. Har dom inte toaletter i Kabe och Chartago? För övrigt så får du koden när du har betalt.

Men nu så ska vi ju köra härifrån i morgon så vi slipper dela uteplats med okända folk. Kan ju i och för sig vara trevligt att lära känna nya människor men inte på detta påtvingande sätt.

I morgon så blir det ca 16 mil och det ska ta, enligt Agda, ca två timmar. Och sedan beror det ju på hur trafiken är förbi Hamburg.

2 reaktioner till “En lugn dag”

 1. Hej Ewa,
  Sympatiserar med din åsikt om dessa Svenskar i dels Kaben och Chartagon.
  Samt att det känns gott att se Zacko ligga på sin dyna. Ser oftast motsatsen .
  Siw

  1. Hej Siw
   Vad roligt vi tycker lika.
   Zacko lägger sig ofta bredvid dynan, vet inte varför!

Kommentarer inaktiverade.