Inte långt men länge

2019-09-15

Rätt så blåsigt denna söndagsmorgon, mulet och 13 plus.

Så fint med blommor här.

Zacko och jag tog i dag vägen förbi en annan ställplatsen som ligger längre ner mot hamnen. Och här blåste det mycket mer.

Vi kom sedan runt hörnet och det finns en uteservering. där.

Här var det sedan loppmarknad i dag. Kul att gå och kolla lite. Fanns även en ”bil” som sålde rökt fisk i olika former samt en bil där man kunde köpa kaffe med tillbehör.

Inte så mycket folk ännu men det blir fler framemot elva. Brukar vara vid den tiden som folk börjar bli aktiva när det är söndag. Förutom när det är dags för att köpa bröd. Lång kö utanför bageriet även i dag.

Så fint med planteringar här

En stund efter tio var vi klara för att rulla iväg. (Grannen hade kört iväg innan halvnio.)

Vi tog oss ut till motorvägen och söderut. Det flöt på bra i ca 20 minuter och sedan så började det att sakta ner för att bli helt stopp. Lång kö. 2 filer skulle bli till 1 fil. Det tog tid, 400 meter på 20 minuter är ju bara så tradigt. Efter nästan 3 kvart i kö med långsam körning så blev det äntligen 2 körbanor igen och vips så flöt trafiken på bra. Vem hittade propplösningen?

Nästa rastplats som dök upp körde vi in på. Fick plats mellan några lastbilar. Vi skulle ju bara fika och sedan köra vidare. Det smakade jättegott med kaffe och macka nu när klockan hade hunnit bli halv 12. Blev en liten kort rastning av Zacko också.

Sedan så rullade det på bra i några mil innan trafiken började att sakta in igen. Nu var vi ju i närheten av Hamburg och är det ju alltid mycket trafik.

Nu blev det helt stopp en bra stund. Sedan så flyttade vi framåt någon meter och så blev det stopp igen. Så höll det på ett bra tag, i ca en och halv timme.

Kom fram till att stoppet berodde på att en avfart till Hanover var avstängd och all trafik dit fick gå över Bremen.

Efter en stund så började trafiken att gå fortare och så var det flyt igen.

Vi kom fram till Buxtehude och där lurade Agda in oss på en liten omväg så vi fick vidgad våra vyer vilket alltid är trevlig.

Efter en liten omväg så kom vi fram till ställplatsen. Hittade oss en plats om vi parkerade på. Efter några timmar så hade vi husbilar på båda sidor om oss. Men ingen som ställde sig med dörr mot dörr. Här backar man in eller kör in beroende på vilken plats man väljer.

Bestämde oss för att bli kvar i två nätter här och då kostar det 10 €, alltså 5 € per natt. El betalar man efter förbrukning. Tömmning är gratis men färskvatten kostar 1 € för ca 100 l. Tycker det är helt ok att betala för det man förbrukar och då en relativt billig parkeringsavgift. Och det är ju verkligen stadsnära här.

Det kom hit en hel del husbilar under kvällen och vi hade väldigt roligt ett tag med att titta på dom och hur dom höll på att parkera. Bara så snurrigt! Vad dom virrade runt innan dom så småningom parkerade.

I kväll så åt vi jättegod middag. Peka potatisgratäng som jag kryddade lite extra med vitlök och och ost. Till det så blev det fläskfilé med beasås. Väldigt gott.

2 reaktioner till “Inte långt men länge”

 1. Tradigt med dessa proppar i trafiken. Verkar som att de aldrig får ordning på vägarna runt Hamburg. Ändå körde ni på en söndag vilket borde borga för lite trafik.
  Hoppas ni får fint väder de dagar ni står still.
  Här är det fortsatt varmt +35 idag och lakanen jag tvättade torkade på en halvtimme.
  Ha det så gott.

  1. Det är så trist att sitta fast i en lång trafikpropp men det räknar man med utanför Hamburg och även på några andra ställen. Ingen kö är en stor bonus.
   Vilken härlig värme ni har och så underbart med lufttorkade lakan. Doftar i regel jättegott.
   Ni får också ha det så gott

Kommentarer inaktiverade.