Zacko fram och bak

2019-09-13

Mycket blåsig morgon med en del sol som värmde gott. I synnerhet när man hade solen i ryggen i vinden framifrån. Det var lite kall på ena sidan och varm på den andra sidan.

Blev i alla fall en skön promenad längs med vattnet.

Här gick vi nära havskanten. Många hundar har gått här och Zacko hade fullt upp med att nosa runt överallt.

Vi körde sedan vidare strax efter 10. Körde över bron och där blåste det väldigt mycket.

Körde mot Rödby och dit är det en väldigt bra motorväg. Bra underlag och lite trafik. Här är det verkligen ett platt landskap. Stora fält på bägge sidor om vägen.

Det flöt på bra. Vi kom till hamnen vi halvelva och körde till incheckningen och köpte vår biljett. Skulle sedan köra in i fållan med nummer nio. Färjan skulle avgå klockan elva och vi var där halvelva. En kvart i elva var det dags att köra ombord. Hasse gick upp en tur på däck för att titta på när färjan la ut i från land sedan kom han ner igen. Jag och Zacko var kvar i husbilen. Ja, jag vet att man inte får det men ibland gör jag som jag vill för det är bekvämast för mig och Zacko. Det är faktiskt ingen som bryr sig över att vi är kvar i husbilen. Men vi gör ju inte så mycket väsen av oss.

Jag passade på att göra iordning några mackor till oss som vi skulle äta senare.

Tre kvart senare så la färjan till i Puttgarden och vi körde av. Vi fortsatte till Bordershop där vi skulle handla lite. Här blåste det mycket men det var i alla fall sol och inte alls kallt.

Eftersom vi inte vill lämna Zacko ensam så var det jag som fick gå och handla idag. En sak som jag verkligen hatar i Bordershop är deras frukansvärt urusla kundvagnar. Dom går inte att styra. Framhjulen går bara rakt fram! Jag valde till slut att vända på den och köra den bakochfram. Mycket enklare. Men vid rullbanden så vände jag på korgen och tog ”rätt” håll. När jag hade plockat ner i kundvagnen det vi ville ha idag så manövrerade jag kundvagnen till en kassa. Var ingen kö så det gick fort där.

Baxade ut vagnen till husbilen där Hasse tog emot och bar in. Sedan så tog han kundvagnen och körde bort den till där kundvagnar ska stå.

Vi körde sedan till Grossenbrode och parkerade utanför Edka. Hasse gick in en sväng dit för att kolla lite. Jag åt ägg, mackor och drack kaffe. Så himla gott det smakade, jag var ju nästan helt utsvulten.

Vi fortsatte sedan en bit till och kom fram till ställplatsen där vi verkligen gillar att vara. Körde in och hittade en plats som vi parkerade på. Vår favoritplats var tyvärr upptagen men det här var helt OK. Fanns gott om platser att välja emellan.

Läste klart ”Skumtomten” av Mia Ahl, en riktigt bra ”feel good” roman tyckte jag. .Så här skrev en kritiker. ”En välsmakande julkaramell av förtvivlan, åtrå, hopp och kärlek och inte

minst en förlösande humor.” Nu så ska jag läsa fler böcker i av Mia Ahl. Lättsamma och roliga och med lite livsfilosofi.

I kväll så åt vi panerade spättafiléer med hemlagad potatismos. På fisken så fanns det god reumeladsås. Smakade jättegott.

En lite rapport från Zacko fram och bak.

Har kollat i hans munhåla och tänder ser bra ut. Ser även bra ut där han har dragit ut tänder. Inget som ser irriterat ut. Bak är status så här att han börjar få lite högre svansviftning. Det börjar gå åt rätt håll både fram och bak!

Vi blir kvar här en dag till.

4 reaktioner till “Zacko fram och bak”

 1. Vi brukar gå ut och förvarna resp husbil som vill stå med dörren mot oss att vi har stora hundar i vårat sällskap. Tidigare hade vi tre, men efter Unkas bortgång har vi två. Varav en sarloos wolfhound som är mycket introvert och inte vill ha närkontakt med okända. Det brukar räcka med att Kuma visar sig så ändrar de sina planer. Många kör iväg och det får de gärna göra då vi försöker att stå vid utkanten av ställplatser/campingar.

  1. Ja med stora hundar måste det vara effektiv. Funkar inte med lilla Zacko.
   Vi vill också gärna stå lite ”vid sidan” om det finns möjlighet. Gärna på en ytterplats där vi kan ha tomt utanför bodelsdörren.

  1. Ja det är skönt att det har blivit bättre.
   Vi tänker ta det rätt så lugnt genom Tyskland söderut.
   Det är verkligen otäckt med översvämningarna i Spanien.

Kommentarer inaktiverade.