En del att pyssla ihop innan vi reser söderut

2019-08-19

Så var det dags för morgonpromenad i Kinna igen.

Zacko har mycket bråttom över gatan till parken på andra sidan. Här rastas det många hundar och här ska det nosas mycket noga. Så klart ska en hög även läggas som jag plockar upp i en plastpåse och förpassar till en papperskorg.

Gick sedan den ”vanliga” rundan i Kinna. Något nytt var två bostadshus som var under uppförande. Annars så var det sig likt. Hur var vädret då? Jo det var växlande molnighet, 16 plus och bara en svag vind.

Fin plantering i parken
På eftermiddagen gick jag och Zacko en sväng förbi resecenter. Där finns dessa tre ”växter”. Dom har olika motiv beroende på årstid. Nu ser det ut som sensommar?

Lite senare på dagen så började det blåsa lite mer och det drog in en del mörka moln. Kom en kort men intensiv regnskur på eftermiddagen. Efter ett par timmar så hade det torkat upp och marken var torr igen.

Det är en del som ska göras innan vi kan börja köra söderut. Zacko ska till Blå Stjärnan för att få sina vaccinationer och det blir i början på nästa vecka. Vi ska även köpa två nya framdäck och det blir troligen i nästa vecka eller veckan efter.

Hasse ska till tandläkaren i morgon så är det avklarat. Jag ska till min tandläkare den 11 september. Och Zacko ska till Annikas hundsalong den 12 september men jag har ringt till henne och hoppas att få en avbokningstid innan dess.

På onsdag så ska husbilen till Codat för att fixa till spisen. En gasolplatta funkar inte alls och på en är det en väldigt svag låga. Är lite jobbigt ibland när jag behöver alla tre för att laga mat.

Nu så har jag börjat skriva en lista på vad som ska handlas innan vi kör söderut. Vissa saker är lite svåra att hitta och är ofta väldigt dyra så det väljer vi att ha med oss hemifrån.

Nyponsoppa har jag aldrig hittat söder om Sverige. Så det blir några liter samt några förpackningar med pulver. Detta vill jag ha varje morgon tillsammans med fil/yoghurt, det mår jag bra av. Och jag vill må bra!

Sill och ansjovis köper vi. Gevalias kaffe Intensivo har vi med oss så det räcker för 7 månader. Dricker inte så mycket kaffe men det vi dricker ska smaka gott.

Sedan så är det lite annat också. Rårörd lingonsylt, inlagda rödbetor, Bostongurka, Majsena redning brun och vit, ströbröd för panering. Kaviar så klart vill jag inte vara utan. Finns säker något mer som jag inte kommer på nu.

Till middag iväll så blev det en god pyttipanna (hemlagad)med stekt ägg och rödbetor. Och även med HP sås som det är bara jag som gillar.

I morgon så kör vi till Borås.