Lite regn i dag

2019-08-10

I dag så blev det en promenad till centrum i lite mulet väder. Det var 17 plus och ingen vind.

Här stod lilla ångloket och värmde upp inför dagens uppvisning.

På andra sidan ”parken” så ser det ut så här. Sibylla och Pizzeria.

En del av gatan som går genom stan.

Kom fram till torget och det är fint med fontän och massor med stora krukor med fina blommor i.

Något det finns gott om här är loppis/second hand. Hittade tre stycken men det kanske finns fler. Båda ICA och COOP, systembolag och apotek finns här samt några fler butiker.

Fortsatte sedan ner mot sjön och kom förbi detta fina hus.

Här ser det ut som om änderna ”betar” men dom hittar väl något ätbart där på gräsmattan.

När vi hade kommit hem tog Hasse ut sin cykel och ”trampade” iväg för att ta sig en liten runda. Han passade på att stanna till vid ICA för att handla lite som nu var slut, ägg och Actimel.

En stund efter han hade kommit hem så började det regna. Det kom sedan flertal skurar under dagen och en del var rätt så häftiga. Passade på att gå ut när det var uppehåll.

På eftermiddagen, efter 12, så var det ett väldigt tutande här ifrån ångbåtarna. Dom tutade när dom gick ut och när dom gick in.

Trots det något tråkiga vädret var det en del folk som åkte med ångbåtarna.

Här håller en på att lägga till vid kajen.

Och här är nästa på väg in.

Lilla ångloket var också ute och visade upp sig med en tidsenligt klädd förare.

Läste klart ”Badhytten” och det var en väldigt trevlig bok och det är den första (tror jag) i serien om Falsterbomorden. Kategori enligt biblioteket: Roman. Deckare och spänning. Humor. Och jag tillägger även lite romantik. Den innehöll faktiskt allt detta och den var mycket underhållande och jag satt och småflinade en del. Författare är Christina Olséni och Micke Hansen. Om man vill ha en stunds okomplicerad underhållning, läs den.

Vi bestämde oss för att stanna kvar en natt till här efter lite resonerande under dagen.

På kvällen så gick Hasse och tittade på cruising medan jag fixade till kvällens middag. Jag ville inte var ute i detta fuktiga väder med Zacko och så var det faktiskt dags för middag. Ikväll så blev det spagetti med köttfärssås. Gott som vanligt.

När vi precis hade ätit färdigt så fick vi trevlig besök av en man som bor här. Vi har träffats några gånger i Spanien på olika platser. Vi tyckte det var väldigt roligt att du kom hit och pratade en stund.

I morgon kommer vi att fortsätta vår resa och det blir troligen inte så lång.