När regnet slutade så blev det en härlig dag

2019-08-11

Tyckte inte det verkade vara risk för regn i morse när Zacko och jag gick iväg vid halvnio. Det var visserligen mycket hög luftfuktighet och 18 plus och i stort sett helt vindstilla.

Gick längs med sjön och njöt av utsikten över sjön.

Längre fram så var det några som hade släppt sina hundar lösa och det gillar jag inte. Anser att man ska sin hund kopplad när man är på allmän plats. Dessutom så lät dom sina hundar bada på allmän badstrand vilket inte är tillåtet här. Finns skyltar som talar om att hundbad finns ute på udden. Men det var kanske lite för långt för dessa hundägare att gå dit. Ca 100 meter bort.

Jag och Zacko valde sedan att gå en annan väg hemåt. Nu började det regna, ett lätt strilande regn som bara kändes skönt. Ökade sedan lite men vi var inte så våta när vi kom hem.

Här gick vi.

Går man här så kommer man direkt upp till centrum.

En stund efter vi hade kommit hem så började det störtregna. Vi såg knappast bryggan framför vindrutan. Det var lite korta uppehåll mellan skurarna men det kom mycket vatten uppifrån nu.

Vid halvtvå var det uppehåll och jag tog ut Zacko på en runda. Hasse gick ut för att plocka in elsladden. Sedan så var det dags för oss att lämna härliga underbara Smedjebacken. Vi skulle inte köra så långt i dag hade vi tänkt. Vi skulle till Lidl i Ludvika och dit var det bara 12 km. Det var dags att fylla på med en hel del livsmedel i dag. Utan mat så dör man, så är det. Hörde någon som sa det på radion idag. Så sant som det var sagt.

Vi körde sedan över den nya bron och parkerade på en del av den stora parkeringen som finns här. Här får vi parkera i 72 timmar. En bit bort så är det 24 timmar som gäller.

Visst har vi det fint utanför vår dörr!

Utsikt över småbåtshamnen och Kajkrogen.

Finns fina promenadvägar längs med sjön Väsman.

Här kan man ta trapporna upp eller välja att cykla eller promenera upp till bron som tar en över till centrum.

Nu var det växlande molnighet och lite sol så Zacko och jag gick en sväng. Det var riktigt skönt ute nu.

Kvällen var sedan ljummen och väldigt behaglig och det var bara en svag vind. En riktigt härlig augustikväll i Ludvika.

I morgon är en ny dag och vi har inget planerat.