Händer lite här

2019-07-09

Jag gillar detta väder som är nu och har varit ett tag. Moln och sol, svaga vindar och ibland lite mer vindar. Temperaturen håller sig mellan 17 – 25 plus. Så var vädret även denna morgon.

Jag valde att gå promenadvägen längs med sjön.

Här är det fin utsikt över en småbåtshamnen som ligger en bit bort.

Det är väldigt mycket rönnbär på träden här. Vad jag har läst så kommer det då att bli en mycket kall vinter.

Fin promenadväg här.

På stubbarna växer det hur mycket som helst.

Kom efter en stund fram till stranden som är väldigt fin med alla sina bryggor. På morgonen så var det mest änder som var nere vid vattenbrynet.

En annan vy över sjön.

Kyrktornet syns nästan var man än befinner sig.

Vi tillbringade sedan dagen med att titta på folklivet här. Platsen är lugn men det händer lite här hela tiden. Folk kommer hit och parkerar med sina personbilar. Går iväg och hämtar en kärra som dom tar med sig. I den packar dom sedan i en massa saker och går iväg med till sin båt. Sedan kommer dom tillbaka för att lasta av mer grejor som ska med i båten. I dag var det någon som förtjust utropade att i dag blev det bara två rundor. Det verkar jobbigt att ha båt!

Kom också några som sjösatte sina båtar här.

Detta var en av dom. En fin båt tyckte vi.

Här är hon i vattnet. Men det var inte deras dag i dag. Efter drygt två timmar kom hon tillbaka och blev då bogserad till bryggan. Motorhaveri, vilken otur.

Det kom också hit fler husbilar under dagen och parkerade. På kvällen var det 11 husbilar här.

På eftermiddagen gick jag till tvättstugan och laddade tvättmaskinen. Det tvättprogrammet som jag valde tog två timmar. Sedan så var det dags att flytta över till torktumlaren och den också två timmar. Sen var det dags för att hänga/lägga in allt på plats. Väldigt nöjd med att få tvättat i dag.

I gårkväll så var det en pappa med sin son som var här med en nyinköp liten båt. Pappan skulle lära sonen att handskas med båten så han skulle kunna ta ut den själv för lite fisketurer. Hasse gick och pratade lite med dom och gav grabben några drag som han inte hade någon nytta av själv.

I dag så kom pojken stolt hit och visade upp sin första fångst, en gädda. Den var fångad med Hasses drag. Det tyckte vi var roligt. Lite senare kom han och visade upp en abborre även den fångad med drag han hade fått av Hasse. Det var en väldigt glad liten kille.

Det var rätt så varmt på eftermiddagen och Hasse blev sugen på glass. Han gick till turistbyrån och köpte varsin Dajmstrut till oss och det smakade jättegott.

På eftermiddagen så kom det hit en trevlig kvinna som jag inte har träffat tidigare. Vi har varit vänner på FB i några år och dom är med i HBK. Dessutom är hon en av admin i husbilsklubbens FB sida. Det var väldigt roligt att träffa en FB vän i verkligheten. Uppskattar verkligen att du kom hit för att prata en stund det var trevligt.

I morgon så är det Ångans dag här och då kommer ångbåtarna att tuffa runt lite.

Läs mer här https://www.facebook.com/ForeningenBarkensAngbatar

Detta ska vi titta på. Sen får vi se om vi kör vidare eller står kvar en natt till.