Kom till en ny plats i dag

2019-07-25

Bärgaren var och hämtade den havererade norska husbilen här vid halvåtta i morse. Hoppas det löser sig för dom.

Så skönt att det blåste lite i dag. Visserligen varma vindar men det svalkade lite ändå. När jag gick ut vid åtta så var det redan 20 varma plusgrader.

Finns en liten badstrand.

Gick förbi helikopterplattan.

Kom sedan fram till gång/cykelväg som hade träd på båda sidor och därmed var skuggig. Lite svalare att gå där. Vill inte gå för länge med Zacko när det är så varmt så det blev bara 45 minuter i dag. Vi var båda två törstiga när vi kom hem. Gäller att få i sig tillräckligt med vatten och vi har hundra koll på Zacko så han att dricker ofta och mycket.

Vi fick sedan besök av ett trevligt par som bor här och som följer oss på bloggen. Dom läste att vi var här och så kom dom hit. Vi fick några tips om trevliga platser runt Storsjön. Så fick vi reda på att dom tidigare har bott i Borås! Och dessutom så hade kvinnan jobbat på dagis i Svaneholm och där haft hand om mina barnbarn. Det var så roligt att ni tog er tid att komma hit och prata en stund.

Nu kommer det att kosta 100:- att parkera vid Storsjön nedanför Jämtli. Dessutom så får man bara stå där i 48 timmar och nya skyltar är på väg och där kommer det att rekomenderas 4 meters säkerhetsavstånd mellan bilarna. Räddningstjänsten hade kollat i helgen som gick och blivit mycket bekymmrad över hur tätt fordonen stod, sa en kommuntjänstekvinna som Hasse pratade med.

Den infarten som man brukar köra in på har i dag blivit blockerad av stenblock och massor med stora grushögar. Nu kommer man i stället att välja gång/cykelbanan såvida dom inte blockerar tillräckligt långt. Det har också kommit upp en skylt med fordontrafik förbjuden samt en pil som pekar var man ska köra. I dag så såg vi ”hur många som helst” som helt missade den skylten. Mer info här. https://www.ostersund.se/trafik-och-infrastruktur/trafik-och-gator/parkering.html

Det mesta går trögt i värmen. Vi kom inte iväg förrän vid halv tre. Vi tänkte inte köra så långt i dag så det gjorde inget. Det blev inte på det håll som vi hade tänkt oss. Vi körde norrut mot Krokom och på rastplatsen tog vi en kort paus. Fortsatte sedan och körde mot Arvesund. Där har vi aldrig varit tidigare. Väldigt smal och jobbig väg i 6 km för att kommat dit. http://angarenostersund.com/index.html

Detta är en ställplats som är under uppbyggnad och med ett helt underbart läge vid Storsjön.

Fina platser, husbilen på grus och med gräs utanför. Tyvärr ingen ledig plats med sjöutsikt men jag ser ju sjön ifrån mitt fönster.

Utsikt från min dörr.

Gick en sväng till bryggan där ångbåten ligger samt några andra båtar.

Här finns det ett litet loppis.

Hamncafeet serverar lite enklare mat samt kaffe, våfflor och en del annat.

Kostar 200:- med el och toa/dusch och VA.

Troligen så blir vi bara här en natt. Lite tomt i kylskåpet och lite för lugnt här. Men i morgon är det en ny dag så vi kanske har ändrat oss.