Fortsatte lite söderut

2019-07-26

Värmen fortsätter, 25 plus halvåtta på morgonen och bara en svag vind och inte ett moln på den intensivt blå himlen.

Finns en vandringsled här som jag började gå på. Undrar om jag kom fel eller att den kanske inte är helt klar ännu.

Men jag gick en annan väg som faktiskt var vandringsleden och här var det en underbar utsikt över sjön och i bakgrunden så skymtar dom jämtländska fjällen.

Ställplatsen ligger verkligen vackert.

Ångaren Östersund ligger ännu kvar i hamnen. Klockan 12 så ska den ut på sjön på en tur.

Hade brännande sol utanför dörren så jag valde att sitta inne med allt öppet. Hade skugga på min soffhörnesida och det fläktade skönt där.

Vi blev bara sittande i vägen och tiden gick. Vid halvtvå så gjorde vi ett ryck och gjorde bilen körklar. Körde ända bort till VA platsen där vi gjorde det vi skulle, alltså tömma och fylla.

Den trevliga mannen som ser till ställplatsen kom fram och pratade en stund. Han undrade hur vi haft det och om vi var nöjda med vår vistelse här. Det var vi verkligen sa vi. Kan man annat än gilla den vackra miljön här? Stod och pratade en stund innan vi körde.

Först så blev det ju 6 km ut till den större vägen 321. Där valde vi att köra söderut. Så vacker väg med sjön på ena sidan och dom jämtländska fjällen på andra sidan. Några små byar och vissa väldigt fina med hus som låg ner mot sjön.

Sedan så blev det inte så roligt och det stavas ”vägarbete”. I en hel del mil så var vägbanan uppriven. Inte hela sträckan utan lite mindre och ibland lite längre sträckor. Fanns en varning om detta och att välja annan väg till Svenstavik. Men vi liksom bara fortsatte. Vissa sträckor var det rätt så hyfsad grusväg men när det var som värst var det tvättbrädeväg av sämsta kvaliteten.

Vi kom i alla fall så småningom till Svenstavik och parkerade på husbilsplatsen. Började med att gå till ICA för att handla. Det var rätt så tomt nu i kylskåpet så det behövdes verkligen att fyllas på. Var även en del annat som började ta slut. Zacko tog med Hasse ut och dom satte sig på en plats i skuggan och väntade på mig.

Utsikten från min dörr är väl inte så där vidare trevlig men så är det också ibland.

Vi stod helt ensamma här men senare så kom det en till husbil och parkerade bakom oss. När vi var här för två år sedan var det många husbilar här.

Eftersom klockan hade hunnit bli halvfem så bestämmde vi oss för att stanna här över natten.

I kväll blev det lättlagat. Värmde på lite revben som vi åt med potatissallad. Smakade jättegott som vanligt.

I morgon fortsätter vi på något håll.