Varm dag i Östersund.

2019-07-24

Lite svagt mulen morgon och det var nästan helt vindstilla, 18 plus.

Så här trevlig är promenadvägen in till centrum.

Storsjön låg spegelblank och Frösön speglade sig.

En del av tivolit på väg att sättas upp.

En av husbilarna som dom bor i. Finns en stor slideout på andra sidan. Nästa rullande bostad har en lång slideout längs med hela ena sidan. Där finns det gott om plats men så är det ju också många som jobbar på tivolit.

Fåglarna passar noga på sina avkomlingar.

Här finns det mycket fint att fota.

Tomt här vid halvtio på förmiddagen.

Nu håller dom på att stänga av en del av Östersund. Är lite jippo till helgen och helgen därefter så är det den berömda Storsjöyran.

Många husbilar körde iväg under förmiddagen och det kom hit nya under eftermiddagen/kvällen. Fler här i kväll än i går.

En norsk husbil som hade parkerat bredvid oss på förmiddagen skulle köra vidare på eftermiddagen. Då startade inte deras bil. Helt stendöd. Bärgare kom och försökte starta bilen men det gick inte nu heller. Dom valde att stå kvar här över natten och så blir dom bärgade till verkstad i morgonbitti. Hoppas dom hittar felet så dom kan fortsätta köra.

Jag hade tänkt att på eftermiddagen ta en promenad in till centrum. Valde bort det för det var alldeles för varmt i solen. Mycket skönare att sitta i skuggan utanför husbilen och läsa. Fick bli lite fler korta promenader med Zacko i stället.

Dessutom så var det liv och rörelse ute på sjön. Det var mindre båtar, större båtar, vattenskotrar, vattenskidor och annat. Och det mesta höll hög fart. Och ibland så lyfte ambulanshelikoptern för att jobba. När den sedan kom tillbaka så fanns ambulansen på plats för att köra iväg till sjukhuset. Bakom oss så går järnvägen och en del gånger om dagen så kommer det ett tåg. Mycket att titta på.

Detta är en parkering där man egentligen inte får parkera men ingen får böter för närvarande berättade ett par som bor i Östersund. Men varför måste man bete sig som om att man står på en campingplats. Vilket tyvärr rätt så många gör.

Fanns lite moln på himmelen men inga som täckte solen där vi stod. Var 25 plus i skuggan och väldigt mycket varmare i solen. Ska visst bli ännu varmare i morgon.

Om inget oförutsett inträffar kör vi vidare i morgon till en nygammal plats.