En härlig dag i Stugsund

2019-07-09

Lätt mulen morgon som övergick till uppsprickande molntäcke. Senare så blev det växlande molnighet med en det sol. Och efter ytterligare några timma så var det sol från en molnfri himmel. Det blåste dock en del svala vindar och det var 13 – 18 plus.

Det är så fint att promenera här och Zacko ville absolut inte vända tillbaka. Många goda dofter efter andra hundar finns det.

Finns många platser här där man kan stanna för att fika.

På ett ställe så såg jag en lösspringande hund vilket jag inte gillar fast jag på avstånd såg att det var en labbis. Men så kom hundens husse och sa till mig att hunden var helt ofarlig. Och det var den, mycket väluppfostrad jaktlabrador. Den kom fram till Zacko och hälsade så fint och sedan så hälsade hon på mig. Fick faktiskt klappa henne så jag var godkänd talade hennes husse om för mig. Zacko gillade denne man och ville så gärna bli klappad av honom vilket han också blev. En sann hundälskare som ansåg att ett liv utan hund var tomt och innehållslöst. Kunde inte annat än att hålla med. Men alla kan ju inte ha hund av olika anledningar. Jobb, allergier, hundrädsla, inte tid och annat.

Hasse cyklade till Söderhamn i dag för att köpa en ”Parisare” som han är mycket förtjust i. Just ”Parisare” är olika om man är söderut eller norrut. Här i norr så är det en tjock skiva av typ falukorv i hamburgerbröd med diverse tillbehör. Söderut är det något hel annat har jag förstått.

Sedan så satte sig Hasse vid kajkanten för att fiska. Men det blev inte så många strömmingar i dag. 2 stycken som måsarna blev glada för.

Jag försökte sitta ute idag men det kändes för kallt i blåsten. Men det är för mig helt ok att sitta inne och titta ut när det är blå himmel och solen glittrar i vattnet.

Kommer rätt så många båtar förbi och här det en av av dom.

Moa går från Söderhamn och ut till öarna. En turistbåt.

I morgon så kör vi förmodligen till Hasses bror som bor i Askers. Ska bli så roligt att träffa lite av Hasses släkt igen.