På väg norrut

2019-07-07

Åter en fin morgon med sol, lite moln och svag vind, 25 plus.

Blev en härlig promenad i den vackra parken.

Det finns många fina vyer i denna trevliga park som leder in till centrum

När jag kom nästan fram till centrum så vände jag. Tyckte det var dags för det efter en halvtimmes promenad tar ju lika lång tid att gå hem igen.

När klockan närmade sig ett så tyckte vi att det var dags att lämna trevliga Sala för denna gång. Dessutom så finns det här en tidsbegränsning till 48 timmar.

Vi kom utan problem ut till E 20 där vi körde några mil. Rätt så mycket trafik. Sedan så valde vi väg 56 norrut mot Gävle. Vissa delar av denna väg är otroligt trist, skog på båda sidor mil efter mil. Här var det glest med bilar men vi mötte några husbilar.

I år blev det inget stopp i trevliga Gävle. Misstänkte att det skulle vara fullt på ställplatserna där, är ju ett mycket populär stad för husbilar.

Tog sedan E 4 norrut och här var det livlig trafik. Är ju semestertider nu och många är troligen på väg till sina favoritplatser för att tillbringa sin semester där. Här mötte vi ännu fler husbilar. Undrar om det är lika många på väg norrut?

Vi närmade oss Tönnebro och då tyckte vi det var dags för att parkera för dagen. När vi körde in hit och skulle köra bort dit vi ska så var det svårt att ta sig fram . Det var så många bilar som körde runt här och dom uppförde sig som yra höns. Ingen visste tydligen år vilket håll dom skulle köra. Helt plötsligt så stod det 4 bilar stilla och ingen gjorde något. Då tog Hasse chansen och körde iväg. Gäller att kunna utnyttja situationen.

Parkerade ungefär där vi har parkerat när vi har varit här tidigare.

Från dörren har vi utsikt mot E 4 och kan titta lite på all trafik där. Gillar dessutom ljudet från trafiken.

På andra sidan så har vi en charmant utsikt över sjön. Den tittar jag på ifrån mitt fönster när jag sitter på min favorit plats i soffan.

Ser ut som ett av naturen skapat konstverk. Tror det är en gammal rotvälta som liksom har förstenats. Jag tycker det är fint

Nu har jag läst en roman för omväxlings skull. Den heter ”Hem till Scupper Island” och är skriven av Kristan Higgins. Det var riktigt bra tyckte jag. Konflikter, romanser, kärlek och spänning allt trevligt berättat. Och så klart nästan ett riktigt lyckligt och bra slut. Lättläst och underhållande.

I morgon tänker vi fortsätta en bit till norrut. Har en liten plan!

2 reaktioner till “På väg norrut”

  1. Hej Eva vi är just nu i Malmköping på väg mot haparanda så vi kanske ses utmed vägen. Bosse (Ann-Sofie, Emelie och taxarna. Hälsa Hasse från oss.

    1. Hej Bosse
      Skulle vara så roligt att träffa er. Hasse hälsar tillbaka.

Kommentarer inaktiverade.