Kom till en trevlig ställplats

2019-04-30

I morse var det mycket oväsen här. Det var en grävmaskin och lite andra arbetsfordon som började jobba vid sjutiden. Jag lyssnade lite och somnade sedan om.

Gick sen upp strax efter åtta och det var lätt mulet och 13 plusgrader. Det blev nu en promenad bort till Saltemads Camping.

Nästan helt tomt här men till sommaren så brukar det var fullbelagt. Det är många med barn som kommer hit för att besöka Borås Djurpark.

Dock finns inte dessa förhistoriska djur där utan bara här. Men jag tror att barnen gillar dom. Finns några fler som jag inte kom förbi.

Vi skulle vara och besikta husbilen 13.45 och körde iväg så att vi skulle vara där i god tid.

Zacko och jag tog en härlig promenad i det fina vädret under tiden.

På baksidan så såg vi detta härliga fordon som glänste i solen.

Besiktningen gick bra och vi behöver inte åka dit igen. Vi testade så klart gasolen också och den var det heller inga fel på. Skönt att veta tycker vi.

Sedan så körde vi mot Ulricehamn. På vägen dit så blev vi omkörda av en husbil med klubbdekalen på plus medlemmsnummer. Dom vinkade så glatt och det gjorde vi också. Var vänner till oss. Dom svängde sedan av mot Ulricehamn vilket inte vi gjorde. Vi fortsatte mot Jönköping några mil.

När vi kom fram till avfarten mot Mullsjö så svängde vi av där. Så skulle vi köra i dag enligt Agda. Det var en trevlig väg att resa på med vacker natur och några små trevliga samhälle att köra igenom. Ibland så var det bara ett fåtal hus.

Klockan gick och vi började känna att det snart var dags för att stanna för dagen. Vi beslöt oss för att köra till Tidaholm. Vi har varit där en gång tidigare för rätt så många år sedan och tyckte då att det var en trevlig stad.

Eftersom vägen genom stan var avstängd så blev det en liten runda genom Tidaholm. Men vi kom fram till ställplatsen som vi hade lagt in.

Så här såg det ut. Väldigt fint men vi liksom inte gillade platsen. Eftersom det här finns 3 olika ställplats så körde vi för att kolla på en annan plats. När vi kom dit så stod det andra bilar parkerade på ställplatsen och när dom såg oss så flyttade dom på sina bilar med en gång. Vi tackade för detta och vi blev faktiskt imponerade.

Vi parkerade och kände att här trivdes vi. Körde upp på klossar för det lutade rätt så mycket framåt.Nu såg det ut så här utanför vår dörr.

Och så här ser det ut framför husbilen. Inget fel på utsikten.

Jag och Zacko tog en liten tur i närområdet och det är så fint här.

Baksidan av VinContoret. Ser så kontinentalt ut.

Flera bilder från vår lilla promenad. Mycket vacker miljö här.

Eftersom Rimona Pizzeria ligger på andra sidan gatan så blev det pizza till middag i kväll.

Hasse beställde en Ciao Ciao och jag beställde en Tefat. Det var den största Ciao Ciao som han hade sett och han har ätit många sådana. När jag öppnade min pizzakartong så blev mina ögon stora som tefat. Det var en jättepizza som låg där som hette just tefat. Dessa pizzor smakade verkligen bra och om/när vi kommer hit igen så blir det helt klart pizza igen. Men då ska vi dela på en.

I morgon får vi se om vi står kvar en natt till eller om vi fortsätter några mil till en favoritplats. Kommer vi inte dit i morgon så kommer vi dit nästa dag.