På väg igen

2019-04-16

I morse var det växlande molnighet, svag kall vind och tre plusgrader. Gick ner till hamnen. Kollade på glassmenyn på ett ställe och där kunde man köpa en jätteglass, tror den hette Gränna special, och den kostade 79:- . För en glass alltså! Men på bilden var den jättestor. Nästan som en lätt lunch.

Piren ut i Vättern

Färja på ingång.

En liten strand.

Vi fikade vid elvatiden och strax innan tolv så körde vi till parkeringsplatsen utanför COOP. Gick bort till ICA för att handla. ICA hade så många bra korterbjudande som passade oss så bra. Blev lite påskmat handlat i dag.

Vi lämnade sedan pittoreska Gränna. Att köra genom stan är verklige en upplevelse. Så himla mysig med sina så fina affärer. Men så många som säljer polkagrisar och lite annat.

Vi körde sedan utt på en väg som gick mot Tranås. På den vägen körde vi några mil. Det var inte så mycket trafik här.

Vi körde igenom en del små samhällen och såg några fina hus. Så trevligt att köra runt på landsbygden här.

Vid Tranås så tog vi av mot Eksjö. Efter några mil så var vi där. Körde först till Lidl och jag gick in dit och handlade lite. Här köper vi alltid vårt kolsyrade vatten som jag gärna vill ha samt den goda salmi som dom har här.

Fortsatte sedan till Eksjö camping. Vi hade faktiskt tänk att stå på denna camping. Men så blev det inte. Här var det skyltat med att man behövde Camping Key Card. Det har vi inte och tänker inte att köpa heller. Alltså körde vi härifrån.

Fortsatte till en ställplats som heter Bogla. Så här ser det ut här. Trodde vi skulle vara helt ensamma här men det var vi inte. Kom en husvagn och parkerade här och lite senare så kom det en husbil hit.

I dag så var det första fästingen på Zacko som vi hittade så då fick han en tablett mot fästingar. Brukar hjälpa i ca tre månader. Hade med den ifrån Spanien där man kan köpa den på apoteket utan recept.

Och så var det det den första flugan för året som surrade runt här. Men det hör ju sommaren till. Men det är ju inte sommar än. En fluga gör ju ingen sommar.