Tittat på husbilar i dag

2019-04-11

Kylan fortsätter och det var under nollan i natt. I morse var det 1 plus och måttlig vind. Zacko och jag gick en sväng och han ville absolut inte gå längs med vattnet på andra sidan i dag. När vi kom dit ville han vända och gå stan på stan i stället. Det blev så. Han är en riktig stadshund.

Tio körde vi och första stoppet blev vid det lilla köpcentret som ligger en bit utanför Valdemarsvik. Finns en ICA där som jag gick bort till. En liten och trång affär med ett utmärkt sortiment. Hittade allt som stod på min lapp. Affären är också en samlingspunkt verkade det som. Folk stod lite överallt i dom trånga gångarna och pratade. I kassakön pratade man också med varandra när man väntade. Växlade även några ord med kassörskan. Jag lyssnade och tyckte det var så gemytligt och trevligt.

Vi fortsatte sedan till rastplatsen en bit bort. Stannade där för att fika. Smakade jättegott med ostfrallor till kaffet i dag.

Efter en stund fortsatte vi norrut mot Norrköping för att där köra mot Linköping. Efter ett tag kom vi fram till Bossings där vi parkerade. Jag gick bort och kollade på deras ställplats men jag gillade den inte.

Här får man inte ta med hund in så jag satte Zacko i husbilen.

Vi gick sen in och kollade på husbilarna. Många fina bilar men på något sätt väldigt likriktade. Har visst gott mode och trender i husbilar vilket det alltid har gjort. När jag ser högblanka vita luckor vänder jag ofta i dörren. När jag kommer in i bilen så är det bland det första jag kollar om jag når upp till hyllorna i skåpen ovanför köksbänken. Gör jag inte det så går jag ut igen. Nästa är spisen, om det är för tätt mellan brännarna så är det kört. Det är det också om det inte finns någon plats för matberedning. Sedan så ska det inte vara någon nivåskillnad på golvet som man kan snubbla på. Hittade inget som stämde. Handlade ett nytt durkslag (gamla var trasigt) och en lite smart hylla att hänga i kylskåpet för att ha lite smått som brukar gömma sig bakom allt annat.

Fortsatte sedan några mil och kom fram till Mantorp och Forsbergs. Körde bort och parkerade på ställplatsen i närheten. Fyllde och tömde vilket behövdes. Uret hade hunnit bli strax efter tre så vi bestämde oss för att stanna kvar.

Tog en promenad bort till Forsbergs och här var hundar välkomna in så Zacko följde med. Fanns fler hundar där inne. Här tittade vi in i många husbilar också, den ena finare än den andra. ”Höghusen” bryr vi oss inte om. Men vi hittade faktiskt en Hobby som nästan klarade allt. Det föll på kyl/frys som är bakom samma dörr och att det är den nya smala typen. Annars så var det mesta OK. Men när vi kom hem så blev det samma känsla som det brukar bli, jag är så nöjd med denna husbil som vi nu har haft sedan 2008.

Det kostar 100:- att stå här och vi samlade ihop pengarna och la dom i ett kuvert och stoppade ner dom i en låda inne på toaletten. Det finns toa/dusch och el som ingå i priset.

Är väl inte den vackraste plats att vistas på men vi ska ju inte bosätta oss här.

Vädret på eftermiddagen och kvällen blev soligt med blå himmel men fortfarande kallt.

I morgon får vi ser var vi hamnar.

4 reaktioner till “Tittat på husbilar i dag”

 1. Ibland blir det att en stannar för behovet är viktigare än utsikten 🙂 Det är alltid kul att kika på husbilar, men att sen landa hemma och inse att den en har är bäst är ju härligt! Vi är också väldigt nöjda med vår, finns saker vi gärna skulle vilja ha annorlunda, men det är inte värt en halv miljon..

  1. Ja så är det.
   Det är så roligt att ni är så nöjda med er husbil eftersom det är er första. Man brukar säga att det är först med den tredje eller fjärde som man har hittat det man vill ha. Men jag tycker det att bättre att lära sig att leva bra med det man har och det gör ju ni.
   Ha det så bra

 2. Där har vi också övernattat ett antal gånger faktiskt!
  Bra pris men är väl inget höjdarställe dock!
  Men dom säljer fina Husbilar där,vi gillar Niesmann!

  Ha det gott…..

  1. Nä inte den bästa men vi har varit på sämre platser.
   Vi gilla också Niesmann, fina husbilar, och var nära att byta till en sådan för några år sedan. Det föll på köket.
   Ha det så bra

Kommentarer inaktiverade.