Lite funderingar

I morse var det kallt minus 6 grader. Skönt att det inte blåser någonting. Snön knarrade under skorna i dag också och det var inte halt. Blev inte så lång promenad i dag, gillar inte kylan och mår inte bra när det är så kallt. 

Temperaturen steg under dagen och höll sig omkring nollan och det var helmulet och grått. Knappast ljust på hela dagen. Mot kvällen så kom det mer snö och jag gillar det inte. 

Så var det stoppet i gråvattentanken som vi tänket lösa i dag. Blev inte löst. Hasse hällde diskmedel i tanken och jag kokte upp vatten som hälldes i. Tanken var nästan tom så vi hoppades att proppen skulle lossna vilket den inte gjorde. Får kolla om det har gjort någon nytta tills i morgon. Annars så är det bara att fortsätta och försöka hitta en lösning. 

Jag gillar inte att prata i telefon utom ibland. Och i dag var ibland. Det var så trevligt att prata en stund med min rara vän. Tack för att du ringde och hoppas vi hörs snart igen. 

Tar en tur till solen 2012 igen. 

2012-12-18

I morse så var himlen absolut klarblå och solen sände sina varma strålar ner över oss. I skuggan var det 15 plus men i solen så var det verkligen varmt. Efter en kort stund så fick jag ta av jackan när jag gick på min vanliga promenad och jag undrade varför jag överhuvudtaget hade tagit på den. Om det är lika fint väder i morgonbitti så blir det shorts och ingen jacka.

Det var marknad här i dag och den gick jag inte och tittade på. Är ju samma som för två veckor sedan. Var en hel del ifrån ställplatsen som gick dit och många av dom köpte billiga strumpor. Det har vi också gjort och dom håller inte länge. Blir väldigt fort hål i dom. Så egentligen är dom inte så billiga på grund av dom inte håller så länge. Men jag har ju i och för sig köpt väldigt dyra sockar som absolut inte varit värt pengarna som dom kostade. Blev hål både på tå och häl efter ett par veckors användning.

När jag går på min morgonpromenad så far i regel tankarna genom huvudet osorterat och helt utan struktur. Jag känner att jag rensar hjärnan ifrån allt som är ovidkommande och det känns så bra. Men idag så ville inte hjärnan koppla av. Den kopplade in på ett spår som jag har funderat på ett tag. Det är något som jag inte riktigt förstår!

För att ta det lite från början. Vi har haft husbil sedan 1997 och har gått ifrån att ta in på camping till att mer och mer fricampa.Våra husbilar har ju blivit mer utvecklade för att kunna parkera och vistas på platser där vi inte har tillgång till el. Vi har solcell, som vi bara har nytta av när det är sol, samt elverk. Vi har ju några års erfarenhet av husbilsliv och på senare år har det varit ställplats och parkeringar för husbil som har gällt för oss. Ja, förutom nu när vi är långliggare i Albufeira.

Nu så kommer jag till det som jag funderade över. Hur kan folk som har haft husbil i mindre än ett år veta att det har blivit svårare att fricampa i Sverige? Vad har dom för erfarenhet av detta efter ett år? Dom påstår att det har kommit upp bommar och en del annat för att försvåra för husbilar att parkera. Hur kan dom veta detta efter att bara ha haft husbil i ett år och bara åkt runt i Småland i stort sett? Vad jag blir trött på dessa personer som knappt har lämnat kommungränsen och till och med i vissa fall inte har husbil och dom uttalar sig om ställplatser i Sverige.

Visst kan man fundera över detta fenomen? Det var vad jag gjorde idag. Har svårt att förstå varför man skriver om någonting som man egentligen inte vet något om!

Idag så har vi haft en härligt varm dag och suttit utanför husbilen och haft det så skönt.

Nu är det 2018 och vi har haft husbil i 21 år och tycker att vi fortfarande håller på att lära oss. Tycker att det ofta dyker upp nya problem som ska lösas. 

Samt på tal om ställplatser och nu i Spanien/Portugal så hävdar man att det är med ledigt i år än förr om åren. Ja, jag vet inte hur det är med det eftersom vi är kvar i Sverige. Men väldigt mycket är hörsägen. Som ”dom” har sagt. Och vilka ”dom” är finns det ofta ingen förklaring på. Och ”dom” har hört det av andra ”dom”. Nej, man måste själv ta reda på hur saker och ting ligger till. Men ryktesspridning har det alltid funnits husbilsresenärer emellan. 

2 reaktioner till “Lite funderingar”

  1. Jo men det stämmer faktiskt. Gott om platser på camp/ställplatser . ( Fricampar aldrig).Har åkt(stannat) Spanska östkusten ner till Andalusien. Vet ej hur det är i Portugal ännu.

    1. Men det är ju bra att det är gott om plats. Så tråkigt att komma fram och inte få plats och då fortsätta att köra. Dom senaste tre åren har det varit trångt och fullt på dom populära ställplatserna/campingplatserna.

Kommentarer inaktiverade.