Äntligen besked om operationstid

Snön låg kvar i dag, bara någon cm djup och den knarrade en del under skorna när jag gick. Det var bara någon enstaka minusgrad på morgonen och det blev någon plusgrad på dagen. Det var helgrått på himlen men det kom ingen mer nederbörd. 

Blev en rätt så lång promenad på morgonen trots att jag inte gillade underlaget. Höll mig ute mot vägrenen eller mitt i vägen där ingen bil hade kört. Kändes nämligen lite halt i spåren efter bildäck så dom försökte jag undvika. 

Det blev grusat ute på vägen under förmiddagen men av någon anledning så grusades det inte över bron. Undrar varför? 

I dag så fick Hasse äntligen kontakt med ortopeden i Borås. Fick besked att det blir ingen operation innan jul vilket vi ju nästan hade räknat ut. Men han fick besked om att vecka 3 så ska det bli av, brev kommer med mer information. Så skönt att äntligen ha fått en tidsangivelse så vi har något att rätta oss efter. Nu har jag en plan!

Sen så hade det blivit stopp i gråvattentanken, inte frusit utan en propp. Fick hjälp av grannen att få loss den. Gick inte riktigt bra blev bara ett litet hål men fick i alla fall tömt ut en hel del. Sedan så blev det mörkt, får försöka tömma tanken i morgon när det är ljust. 

Vände tillbaka till sol och värme 2012. 

2012-12-17

Himlen var blå med en del moln som tidvis täckte solen. Det var varmt i solen och 15 plus i skuggan. I dag så mötte jag åter den trevliga tjejen med en liten hund som liknar en pekineser (kanske är det en sådan) som Zacko är så förtjust i. Vi pratade lite på stapplande engelska om våra  hundar.

Uteplatsen utanför vår husbil. 

Det var soligt och varmt när det var kaffedags så jag satt ute och fikade. Zacko valde att sitta i mitt knä och mysa. Strax innan så hade han hade varit och grävt under husbilen och hans klor hade fått färg av det ockrafärgade gruset som finns strax under stenarna.Snacka om att jag hade fått massor av grus på mina brallor som på sina ställen har tappat den jeansblå färgen för att övergå till ljust ockrafärgad.

Livet på en ställplats är egentligen rätt så inrutat enligt vad man behöver. Det är ett ständigt tömmande av gråvatten och latrin och fyllande av vatten. Hela tiden så är det gubbar som travar fram och tillbaka med vattenkannor för friskvattenfyllning och samma gubbar som går med hinkar med gråvatten. Sedan så är det dags för latrintömning och då är det samma gubbar som igen tar tag i detta. Finns även ett fåtal kvinnor som sysslar med detta.

Det är även under dagen många som har varit och handlat på olika ställe i närheten. Någon har gjort stora fynd och det är roligt att dom delar med sig av detta till oss på ställplatsen. Finns en del varuhus inom gångavstånd.

Trots att vi kommer från många olika länder så känns det som att vi tillhör samma ursprung på något sätt. Vi är ju folk som har valt att bo i husbil söderut under vintern och det är det som förenar oss.

Om det nu är någon som undrar om och vad vi åt ikväll så åt vi god mat även i kväll. Gott kryddad köttfärslimpa serverad med kokt potatis, morötter, lingonsylt, sås och lite annat.

Resten av kvällen tillbringade vi med att lyssna på radio, världens bästa medium.

På Seglora camping vintertid 2018 så är det samma saker som ska göras men när det är kallt och snö så känns det bara ännu jobbigare. Men det är lika trevligt att lyssna på radion.