Egna reflektioner

2018-12-19

Det har töat friskt i natt och det fortsatte med under hela dagen. Temperaturen var 1 – 2 plusgrader och det var lite småblåsigt. Kändes kallt. Inget trevligt underlag eller väder att promenera någon längre sträcka i. 

På eftermiddagen var all snö borta . Där bilarna har kört inne på campingen så var det isigt i spåren och det låg vatten ovanpå. Väldigt lätt att halka där så det gäller att se var man sätter fötterna. Antar att isen har smält bort tills i morgon. 

Så var det dags för vår värmefläkt att lägga av i dag. Började lukta märkligt i husbilen och jag misstänkte det kom från fläkten så jag stängde av den. Och visst var det något som hade hänt med den för den blev inte varm sedan. Hasse bad grannen här att skjutsa honom till Rydal för att hämta en värmare som vi hade stående där. Den var mycket bättre än den som blev trasig. 

För sex år sedan var det betydligt bättre och behagligare väder. 

2012-12-19

En mulen dag kan också vara skön när det är hyfsat varmt och nästan vindstilla. I dag var det 15 plus i morse och något varmare på dagen.

Sovmorgon.Tittade på telefonklockan på morgonen och då visade den på 07.44 och då tänkte jag sova en liten stund till och vaknade inte förrän 09.00. Det var länge sedan som jag sov så länge och kände mig helt groggy av att vakna så här sent.

Gick iväg på en något sen promenad. Tog min vanliga runda. Eftersom jag var något sen så mötte jag några nya folk med hund. Zacko tyckte det var så trevligt att träffa på nya hundvänner och jag tyckte det var trevligt att träffa på hundägare att växla några stapplande ord med på portugisiska. Övar lite på språket och det är roligt. Är ju bara lite enklare fraser, som till exempel ”min hund heter Zacko” eller ”min hund är 5 år gammal”. Tycker det är jätteroligt att jag kan göra mig förstådd med dessa enkla meningar. Sedan så fortsätter vi samtalen på engelska och det fungerar bra.

Hasse monterade bort våra armstöd till stolarna i dag. Han hade hittat någon som kunde klä om dom och dom kom och hämtade dom idag. Dom var så slitna och fula och hoppas nu att dom blir finare. Kan absolut inte bli sämre.

När jag satt utanför husbilen på eftermiddagen så kom det tre trevliga killar på cykel hit. Hasse var för tillfället och köpte apelsiner och kom tillbaka när vi hade besök. Det var trevligt att samtala med dom tre trevliga grabbarna som bor på ställplatsen i Galé. Deras underbara damer hade annat för sig denna eftermiddag

För min del så var det pudelvård som väntade. Vår lilla kille behövde verkligen borstas och kammas. En pudel fäller ju inte hår men håret som den tappar finns ju kvar i pälsen. Det får man då i kardan när man har pälsvård. Man kan ju raka ner sin pudel och då slippa detta med pälsvård. Men de vill vi inte.

Ikväll så var jag kreativ när det gällde mat. Kokte ris med en fiskbuljongtärning och blandade sedan ner räkor, musslor, majs i riset. Smakade väldigt gott. Jag drack ett glas vitt vin till maten.

Resten av kvällen så lyssnade vi som vanligt på radion.

På radion lyssnar vi även i kväll 2018 vilket vi i och för sig gör hela dagen. Hos oss så är radion alltid på. 

Angående husbilar så har det dom senaste tre vintrarna varit en kraftig ökning av dom i Portugal/Spanien. På många platser i Algarve så har det varit nästan omöjligt att hitta en plats på dom populära ställplatserna. Fricamping har på många ställen begränsats eller förbjudits. Det har tillkommit en del nya ställplatser och det ju meningen att husbilarna ska parkera där. 

I Spanien vid Costa del Sol och Costa Blanca var det då också svårt att få en vettig plats. Att fricampa har även här begränsats en hel del och nya ställplatser har tillkommit. Några populära ställplatser/campingplatser har varit helt fullsatta. 

Kanske är det så att antalet ställplatser har blivit fler och därmed får det ju plats med fler husbilar. 

Detta är mina reflektioner som är grundade på egna upplevelser efter att ha övervintrat sedan vintern 2010-2011. Men tyvärr inte år på grund av sjukdom.