Milt ute i dag

2018-12-11

Plusgrader igen, inte så många bara 4 -6 grader. Det blev en lång och skön morgonpromenad i dag. Solen tittade fram en kort stund just som det föll ett mycket lätt duggregn. Då visade sig en vacker regnbåge på himlen. Den såg ut att börja/sluta precis vid vår husbil. Jag skyndade hem för att kolla om det fanns en kruka med guld där men det fanns det inte.

Dagen fortsatte sedan och det blev inget mer regn. Inget som jag blev ledsen för.

2012 hade vi en hyrbil och åkte runt med.

2012-12-11

En del lätta skyar täckte den blå himlen på vissa ställe men solen trängde igenom och värme upp en del över dom 12 plus som det var i skuggan utanför husbilen. Blev promenad som vanligt, den är ett må bra måste för mig.

Vår första tur med hyrbilen i dag gick till ett ställe för att fylla gasol i vår spanska flaska. Det ligger inte så lång bort och vi körde igenom en del små byar av skiftande karaktär. Vad som är mycket vanligt här är alla som sitter i rader och säljer apelsiner. Dom kosta för mindre storlekarna 1 € för 5 kilo och för dom största upp till 2.50 € för samma mängd.

Vi kom utan problem fram till gasolpåfyllaren och det var snabbt avklarat och för att fylla den spanska tuben så kostade det 17 €.Samma mängd gasol som i en svensk P 11.

Hemma igen så var det dags för kaffe och frallor ute i solen. När vi sedan kände oss färdiga så bar det iväg mot Silves en plats som vi har mycket om. Vägen dit gick på små smala portugisiska vägar genom en massa samhälle av varierande storlek. Kan nog inte påstå att jag tyckte att det var en vacker väg mycket vanskött och en del ruiner som bara stod och förföll. På vissa ställe så var det en vidsträckt utsikt och då var det otroligt fint och det fanns en hel del fina välvårdade hus också, det är stora kontraster här.

När vi kom fram till Silves så körde vi en sväng och tittade på den ena av två husbilsparkeringar. Den med asfaltunderlag var det väldigt fullt på och där fanns det markiser och möbler ute. Här stod dom trång och det var inte stora avstånd mellan husbilarna.På den andra platsen med grusunderlag fanns där endast ett fåtal husbilar.

Saluhallen är till höger

Vi parkerade och gick mot saluhallen.

Därutanför så stod det grillar och det som låg på grillarna var kyckling och sardiner, vad jag kunde se.

Fortsatte upp på några smala gränder och det så mysigt ut. På gatorna bakom så var husen rätt så slitna. 

Efter denna stadsrundtur så fortsatte vi till Armaco de Pera. Körde förbi en campingplats som vi kände igen och det stämde för här var vi några dagar våren 2011. Fortsatte ner mot fiskhamnen och stranden. Hittade utan problem en parkeringsplats och så tog vi en kortpromenad ner till stranden.

Det är väldigt fint här, både modernt och samtidigt en genuin fiskemiljö. När vi stod där och njöt av utsikten och våra medhavda mandariner så kom det en kvartett glada cyklister och hejade på oss. Det var våra vänner som bor på La Gale som var på en cykeltur för att fika i denna lilla trevliga by.

Vi fort var inte sugna på fika utan vi gick till bilen och körde till Gale för att handla i den jättefina affären Apolonia som finns där. På himlen så var det moln och inga problem med att lämna Zacko i bilen en stund. Det blev en hel del inköp där, som vanligt mer än det som stod på listan. Där vanns en hel del olika delikatesser som vi kommer att köpa nästa gång vi kör dit.

Fortsatte sedan mot Albufeira och kom då förbi dessa glassiga hus som är så läckra med sina pastellfärger.

Kom hem och packade upp och ställde på plats. Strax efter halvsex så kom den trevliga killen hit och installerade vår nya bilradio. Nu så kan vi lyssna på cd skivor utan att hålla på och lirka nån halvtimme. Funkar perfekt och det är verkligen ett kanonljud på denna apparat. Killen ville inte ha något betalt men var jätteglad för att få ta med sig den gamla apparaten.

Dags för mat och det blev snabb och enkelt, fryst pyttipanna med stekt ägg och rödbetor samt HP sås till mig.

Lyssnade sedan nån timme på talbok och sedan blev det svensk radio innan det var dags att hitta till sängen och invänta John Blund.

Vi hyrde bilen hos Best Deal och den kostar för 7 dagar 170 € med alla försäkringar och fria mil.

Nu närmar sig även denna dag sitt slut och trots jag inte hittade något guld så har det varit en bra dag.