Sjunkande temperatur

Det var typ en halv grad svalare i dag men det kändes däremot väldigt mycket kallare. Glömde att ta mig vantar så jag blev väldigt kall om händerna. Det blåste inget men det var liksom is i luften. Men det har inte blivit någon halka än men det lär väl komma.  

Jag kommer ihåg, för massor av år sedan, när jag småskrattade och retade (på skoj så klart) min mamma när hon sa ”det är så halt så jag går inte ut”. Då var mamma nästan 70 och i mina ögon så var hon inte speciellt gammal, tvärtom så upplevde jag henne som otroligt pigg och vital, rena ungdomen egentligen. Tänkte mycket sällan på hur gammal hon var och blev förvånad när hon inte ville gå ut när det var halt för hon älskade att vara ute och promenera. Själv så upplevde jag inga problem med någon halka, skulle man halka till lite så var det inget som man brydde sig för. Självklart så gick mamma ut men helst så ville hon ju att vi gick tillsammans så hon hade någon att hålla i. Nu så förstår jag precis vad hon talade om, för nu är jag själv 70 plus och avskyr när det är halt. Har jag blivit gammal, nej absolut inte bara lite mer klarsynt och försiktig!!

På eftermiddagen så bjöds det på kaffe och våfflor i bygdegården och det lät ju trevligt. Vi ville inte lämna Zacko ensam så vi gick inte dit.  

Det var roligare för 6 år sedan när vi tog en tur med personbilen.

2012-12-12

Dagen började med moln, ingen sol och lite svalt, 9 plus. Gick min vanliga runda. När jag kom hem så var Hasse i väg med bilen och med två gubbar och deras gasoltuber till det ställe som vi var på igår.Det blev fyllning och byte, trevligt att kunna hjälpa till.

Vi skulle göra en lite längre utflykt i dag så vi packade en korg med kaffetermos och mackor. När vi var klara så körde vi iväg mot väg N125.

Efter en hel del mil så kom vi fram till Lagos och körde bort till ställplatsen för att titta om det stod några svenskar där. Det gjorde det inte.

Vi bestämde oss för att det var dags för fika och tog fram våra småstolar och korgen med kaffe och mackor. Att vi hade glömt att ta med mjölk till kaffet hade vi konstaterat tidigare. Hasse öppnar korgen och utbrister:

– Var är muggarna?

– Va, svarade jag, la du inte ner dom?

– Nej, svarade han, det trodde jag du hade gjort.

Varvid vi brast ut i gapskratt och nu blev jag extremt kaffesugen. Fanns bara en sak att göra.

Vi körde bort till affären en liten bit bort och tänkte köpa plastmuggar men det hade dom inte så Hasse köpte en porslinsmugg.

Nu blev vi kvar på parkeringsplatsen och fikade och kaffet smakade ljuvligt och det gjorde mackorna också. Nu har vi en mugg som minne av detta misstag.

Fortsatte sedan mot Sagres för att kolla hur där såg ut. Solen hade börjat komma fram lite och det var i stort sett helt vindstilla och det var varmt och skönt.

Först så kom vi till en stor stenlagd parkeringsplats och där fanns toalett och ett litet kafé.

Den andra platsen här låg väldigt vackert med utsikt över havet.Detta är den övre av två platser, den andra kom vi inte ner tillför vi missade att den fanns.

Här finns det även möjlighet att tömma latrin. Mycket vackert belägen plats med en underbar utsikt.Här skulle vi kunna tänka oss att stå en eller två nätter när det är soligt och varmt. Det är inte långt till den lilla stan där det fanns ett fåtal affärer samt en saluhall.

Fortsatte sedan några mil hemåt, alltså mot Albufeira, och körde av till en stad som heter Alvor. Där kom vi först fram och körde genom staden som såg väldigt trevlig ut. Fanns en campingplats centralt i stan men det var inte den vi var intresserade av.

Kom så småningom fram till ställplatsen som visade sig vara en stor plan med sand och grus. Den är belägen nära stranden och inte så långt ifrån stan. Fanns idag en öppen restaurang. Priset för att stå här med VA och el är 4 €. Kände att det inte var något för oss, var lite för ödsligt.

Några strandbilder.

Nu var det dags att fortsätta ”hem” till Albufeira och vi gjorde ett kort stopp vid Lidl innan vi körde in på ställplatsen. Ja, det kändes faktiskt som att komma hem.

Eftersom vi hade suttit stilla i bilen en hel del i dag så var det skönt att  ta en promenad i det härliga kvällsvädret.

Mat, ja, så klart. Stekt lax, kokt potatis, sallad och en härligt god sås smaksatt med vitt vin och citron. Detta är ju mat som man inte kan misslyckas med och det smakade gott.

Vi lyssnade på talboken och tycker även i dag att det var bra att vi köpte en ny bilradio. Sedan så blev det radio och Karlavagnen som ikväll handlade om datum eftersom det var 121212 i dag.

Har verkligen haft en härlig och omväxlande dag och är faktiskt rätt så trött i kväll efter alla intryck som jag har fått i dag. Imorgon så ska vi köra på andra hållet och kolla lite.

Återvänder till 2018 och i kväll så handlar Karlavagnen om Lucia som ju är i morgon. Hos oss så märker vi ingen skillnad och det är så vi vill ha det.

I morgon har vi tänkt köra en sväng.