En vanlig dag

2018-12-10

I morse var det frost på marken och minusgrader, inte så många bara 2. Ingen halka och det var skönt. Kändes faktiskt inte så kallt och mulet var det som vanligt. Under dagen så steg temperaturen till + 3 – 5 grader men det kändes kallare. Det var då en svag vind och högre luftfuktighet.

Idag så gjorde vi ingenting vilket är det vanliga. Långsam vardagslunk men tiden går ändå på något sätt alldeles för fort. Så klart finns det alltid något att göra som t ex fylla vatten. tömma skittunnan eller gråvatten och sopor. Här är det sopsortering och det är vi noga med.

Förövrigt gillar vi att hänga med i nyheterna om hur det går med att få en regering i Sverige. Vilken lekstuga det är. Dom småpartierna visar sina helt obefintliga muskler och deras partiledare försöker desperat att göra sig viktiga. Vilken röra dom har ställt till med. Och än är inte cirkusen klar. Blir tydligen några turer till så dom mediakåta partiledarna får visa upp sig ännu mer. Vissa älskar mer än andra att stå i rampljuset.

Tillbakablick till 2012

2012-12-10

Växlande molnighet med övervägande sol och 12 plus grader. I dag så var det livlig trafik på gatorna, märks att det är vardag igen. På ställplatsen fortgår arbetet med att iordningställa dom platser som dom har gjort bredare. Ledningar dras till elskåpen som ännu inte har fått el. Några husbilar har flyttat sig till dom nya bredare platserna.

Idag så hyrde vi en personbil som vi ska ha i 7 dagar. Prick 12 anlände den hit och en kvart senare så kom Hasse körande med den efter att ha skrivit på alla papper och betalt. Efter ytterligare en kvart så körde vi iväg på en liten tur. Vi började med att köra till en ställplats inte så långt härifrån, La Galea där Hasse har varit med cykel.

Där träffade vi ett par vänner som var och hälsade på oss för ett par dagar sedan samt en hel bunt med trevliga svenskar. Speciellt roligt var det att träffa ett par som vi inte har träffat på en hel del år. Det var första året som dom skulle övervintra söderut. Det var helt fullt på denna trevliga ställplats och folk verkade verkligen trivas här.

Vi körde en sväng hem om husbilen och passade på att pressa några apelsiner. När vi hade fått vår vitamindos så beslöt vi oss för att köra till en husbilsfirma med tillbehör som hade varit här tidigare och lämnat reklamlappar. Det var inte så mycket att titta på där. Vi köpte Thehtfords rengöringsmedel för toan samt en flaska med medel att hälla i gråvattentanken för att förhindra dålig lukt.

Sedan så vände vi hemåt. Efter att har kört några mil så tyckte jag att vi kunde köra och titta på en stad som heter Quarteria eftersom jag fick syn på en skylt som visade dit.

Vi körde mot stranden och hittade en parkeringsplats på en bakomliggande gata. Efter en mycket kort promenad så kom vi framtill en helt underbar strandpromenad. Vi tog en liten fruktstund och åt våra mandariner här med utsikt över havet. Synd att det inte finns någon bra parkering eller ställplats för husbilar här i närheten.På avstånd såg vi när vi körde att det stod en del husbilar parkerade ner emot vattnet. Vi körde dit och utanför denna restaurante Forte Novo stod det husbilar parkerade på sanden med utsikt över stranden och havet. Såg härligt ut men där skulle jag inte vilja stå mer än några timmar. Kändes alldeles för ödsligt.

Hemma igen efter en trevlig eftermiddag så satte vi oss utanför husbilen och njöt en stund i solen som nu var på väg att försvinna bakom husen. En av våra grannar kom fram för att snacka lite. Han väntade på att en av killarna som jobbar här skulle hämta honom och dom skulle åka till en elektronikaffär och han tyckte att Hasse skulle hänga m ed. Vi behöver ju en ny bilradio eftersom vår CD spelare inte fungerar. Hasse kom hem med en sådan och i morgon så skulle vi få hjälp med att installera den.

Blev enkel middag kväll, pulvermos och stekt korv i bitar. Över korven så hällde jag rejält curryketschup och kryddade på med extracurry och så hade jag något som smakade som currywurst, jättegott.

Var trött ikväll så efter jag hade varit ute med Zacko så lyssnade jag en stund på Karlavagnen och sen så blev det dags för att ligga och läsa en stund.

Imorgon så ska vi köra runt och titta på lite olika parkeringar och ställplatser.

Jaha så hoppade jag tillbaka till 2018 igen

Julmusik är inget som jag är överdrivet förtjust i, tycker bara det blir för mycket. Det finns ett fåtal som jag gillar och nu har det utökats med en till. Det är Magnus Uggla och hans julsång som heter ”Århundradets jul” . Den är ju bara så bra.

Lyssnade på Karlavagnen som vanligt vilket vi gör nästan varje kväll måndag till fredag.