Hasse åkte till SÄS i dag

2018-11-28

Det var 12 minusgrader i natt och – 10 vid halvnio när vi gick iväg. Himlen var blå och solen höll på att höja sig upp över träden. Kändes bistert och jag mår defenitivt inte bra när det är så kallt. Blev ändå en rätt så lång promenad.

Temperaturen steg under dagen och det blev bara några enstaka minusgrader men jag tyckte fortfarande att det var för kallt.

En stund efter 11 kom taxin (sjuktransport) och hämtade Hasse för att köra honom till Borås Lasarett. Det var ju dags för provtagning i dag. Klockan 13 skulle han vara på plats och han kom dit i mycket god tid. När klockan var 14 så fick jag ett sms från honom. Han satt fortfarande och väntade på att få komma in till läkaren. Kanske om en timme skulle han komma in. Men det tog ända till en kvart över fyra innan det blev dags. Var tydligen någon operation som hade dragit ut på tiden. Så kan det bli ibland. Sedan så fick han vänta ända tills kvart över sex innan han kom med en sjuktransport hem.

Och det blev en dag till i trevliga Albufeira 2012.

2012-11-28

Det var kyliga vindar och bara 10,5 i skuggan utanför husbilen. Utanför ställplatsen blåser det mer och det kändes lite kallt ibland. Gick ett annat håll idag i min jakt på trevliga promenadvägar. Hittade något som kallades park men det var bara en lång bilfri väg med enstaka palmer. Sedan så blev det stadsgator och dom är inte så trevliga här. Men det är ju bra motion för det är mycket uppför.

När jag kom tillbaka så såg jag först inte husbilen för den stod inte på sin vanliga plats utan Hasse hade flyttat på den. Han hade blivit ombedd att göra det för att vi hade sjunkit ner en hel del och marken skulle repareras. Det hade tagit nästan en timme att få loss husbilen och det hade varit många gubbar som hade fått knuffa på.

Hasse hade kört in på en lämplig plats med vi tyckte att det blåste för mycket där. Vinden for runt mellan husbilarna. Vi flyttade på oss till ett annat ställe med mindre blåst. Kollade hur internet fungerade och det var så segt. Letade då upp en tredje plats, en ytterplats och där blåste det mindre och uppkopplingen var bra. Där stannade vi.

Framhjulen var rödbruna av leran som finns strax under stenarna och Hasse körde upp på slirmattorna för att vara säker på att vi inte ska sitta fast när vi ska köra härifrån.

Vi står nu alldeles nära infarten.

Det var sedan dags för att tvätta en hel del. Tvättmaskin och torktumlare finns i ett utrymme som verkar vara provisoriskt. Det är nyare maskiner av märket Miele och ser fräscha ut. Kostar 4.50 € för tvätt, 3 € för torktumlare och alldeles gratis att hänga tvätten ute.

Under markisen hängde vi tröjor på galgar i krokar och en liten bit bort spände Hasse upp en tvättlina och där hängdes det jeans och annat. Använde även tumlaren för en del. Torkvädret var utmärkt och efter några timmar så var allt torrt och åter på sina rätta platser. Skönt att få det gjort.

Sedan satt jag och slappade utanför husbilen med Zacko i knät. Vi hade det jättemysigt. Hasse var ute och cyklade en sväng. När klockan blev fyra så blev det kyligare och vi flyttade in.

Till middag så åt vi kokt lax med potatis och hollandaisesås samt sallad. Vitt vin till mig och det var mycket gott. Briederner Rosenhang, halbtrocken och är köpt i norra delen av Moseldalen.

I går kväll så stängde dom grinden här och det har dom gjort i kväll också. Det var tydligen problem med marknadsfolket utanför för dom gick hit och kopplade in sig på el och delade med sig så vi hade ett flertal strömavbrott innan grinden stängdes. Så det blir precis som i gårkväll en tur runt området med Zacko och här finns det många ställen att kissa på. Han är långt ifrån ensam hund här.

Så är jag tillbaka till kalla 2018. 

Strax innan sju så kom Hasse hem igen med taxin (sjuktransporten). Oj vilken lång dag han hade haft och med mycket väntan. Men han hade fått kaffe och smörgåsar innan han fick åka hem. Det hade smakat mycket bra tyckte han. 

En stund efter han hade kommit hem så var dagens middag klar och det var kokt torskrygg med dillkryddad potatismos. Smakade jättegott. Lite märkligt men vi åt faktiskt fisk på denna dag för 6 år sedan som den uppmärksamma läsaren säkert har lagt märke till.

I kväll är vi trötta och kommer troligen att inte sitta uppe så länge. Men så klart så lockar Karlavagnen. Men det kan man ju lyssna på när man ligger i sängen om man känner för det.