Gnistrande frost

2018-11-27

Fortsatt kallt vilket innebar – 6 grader i morse. Jag har ju inga vinterkläder så det blir att klä på sig lager på lager. Tar ju lite tid att få på sig alla plagg men jag fryser ändå när jag kommer ut.

Solen lyste från en klarblå molnfri himmel i dag.

Frosten gnistrar vit på träden, marken och lite överallt och det är verkligen vackert. Men jag gillar det bäst på bild.

En sväng till Albufeira som det var 2012 för 6 år sedan.

2012-11-27

Lite svalt i morse men mycket soligt och klarblå himmel. Gick lite på måfå åt vänster när jag kom ut ifrån ställplatsen. Det gick neråt hela tiden och jag kom så småningom fram till början av staden.

Lite bilder ifrån min morgonrunda. Det tog betydligt längre tid att gå tillbaka eftersom det då var uppför hela tiden.

Tvätt hänger man som vanligt utanför sina fönster. 

Strax efter elva så hade vi sol utanför husbilen och det var skönt att sitta ute och dricka elvakaffet och äta en fralla. Ett par bekanta kom och frågade om vi ville hänga med dom på en promenad och det ville vi gärna om vi kunde gå om en halvtimme. Skulle äta färdigt först.

Vid halvett tiden så gick vi iväg och vi blev tillfrågade om vi ville gå till gamla stan och titta och det var precis det vi ville. Efter en promenad på drygt en kvart så var vi framme. Det visade sig att det var där jag hade varit på morgonen när jag vände men jag hade gått en annan väg.

Fortsatte ytterligare en bit på några smågator och kom fram och möttes av en formidabel utsikt över den härliga stranden.

Och staden intill.

Vi gick bort och tog rulltrappan ner och sedan gick vi iväg in i den mysiga och fina stadsdelen. Zacko gillade inte att åka rulltrappa utan Hasse fick bära honom.

Det finns otaliga gator med många affärer, barer och restauranger.

Några torg också och här kan man nog gå runt väldigt länge. Det var väldigt bra att ha med egen guide som hittar här och pekade ut matställen som dom hade varit på och kunde rekommendera.

Efter ett par timmars strosande så tyckte någon att det var dags för att sitta ner en stund och var gör man det lämpligast. Så klart på ett bar. Varsin öl till gubbarna, ett glas rött till damen och jag valde ett glas färskpressad apelsinjuice. Skönt att sitta en stund med något stärkande. Vi satt väl där en timme ungefär och diskuterade en hel del om ställplatser och husbilsliv.

Avslutade sedan med en glass för den som ville ha en. 

Att komma tillbaka gick fort för våra bekanta tyckte att det var lämpligt att ta en taxi tillbaka. Kunde bara hålla med om att det var skönt. Det är billigt att åka taxi här, ifrån stan och till ställplatsen så kostade det 3.50 €.

Det var varmt i solen och det var skönt att sitta ute och läsa nån timme tills solen försvann och det blev dags att flytta in. Kände mig lite trött på kvällen så det blev enkelt med mat i kväll. Tog fram två vacuumpackade pizzor från kylskåpet och ugnen från skåpet och värmde dom. Skivade grönsallad, tomater och lök och blandade till en fräsch sallad. Smakade bra.

Utanför ställplatsen så har det kommit en massa fordon och vagnar som vi känner igen samt en del större bilar som innehåller ett tivoli. Det ska bli marknad och tivoli till helgen här och det är tydligen i stort sett det samma som var i Lagos förra helgen.

Efter maten så lyssnar vi på talbok en stund och sedan så blir det nog radio tills det är dags för sängen. Ska ju så klart gå ut med Zacko också en sväng innan dess.

I morgon  2018 ska Hasse till SÄS, ortopeden för en höftledspunktion. Så i kväll blev det dusch med Descutan för honom. Bytte till nya lakan i sängen också, allt enligt instruktionen som han hade fått. Ny dusch med Descutan i morgonbitti.

Provet ska sedan odlas i två veckor och sedan så ska Hasse få reda på om det behöv en eller två operationer beroende på vilken typ av bakterie som finns i höftleden.

Vi fick ett så sorgligt mejl idag och vi blev mycket ledsna. Det var så att ett par av våra vänner hade efter en tid sjukdom lämnat oss. Ja, inte bägge två utan det var mannen i familjen som hade lämnat livet för att gå vidare. Våra tankar har under eftermiddagen gått till den underbara kvinna som han har lämnat och även till många trevliga minnen som vi har av honom.