Olika slags regn

2018-11-29

Nu ligger temperaturen omkring nollan. Några plus på dagen och det frusna tinar upp och sedan så blir det några minusgrader och det fryser till igen. Snöblandat regn, underkylt regn och vanligt regn. Det hela resulterar i fläckvis halka och oftast så syns det inte. Så var det i morse och sedan hela dagen. Inte roligt alls att gå ut och promenera. Blir att gå som en pingvin emellanåt. Och värre kommer det att bli enligt väderprognoserna.

Nu har jag läst 300 tråkiga sidor av 411 i en bok som heter ”Det gyllene huset” en roman av Salman Rushdie. Tänkte läsa hela men den blev bara ännu tråkigare, det gick faktiskt. Obefintlig handling och rörig med många personer. Långa meningar med massor av ord staplade efter varandra utan innehåll. Dessutom många sidor med rabblande av filmer, skådespelare, tavlor, konstnärer och en del annat. Jag började istället på en bok som heter ”Brutna ben och brustet hjärta – en alldeles vanlig jul” skriven av Maria Ernestam. Trevlig och underhållande tycker jag efter 50 sidor. Läser med ett leende.

Flyttar ner till värmen en stund även i kväll.

2012-11-29

Vädret på morgonen var likadant som i går. 10 plus, kylig vind och varmare i solen. Det finns en hel del gator och gå på här runtomkring och i dag så var det nya upptäckter. Är lite för långt att gå till stranden tycker jag för det blir så jobbigt med alla uppförsbackar på hemvägen. Men så klart det ger ju starka ben och bra motion.

Det är alltid trevligt att träffa gamla vänner och idag så kom det hit ett par som vi stod grannar med på camping Cabopino vintern 2010-2011 i ett par månader. Zacko blev också glad när han fick hälsa på deras lurviga lilla vovve, så klart kände dom igen varandra.

Sitta ute och dricka elvakaffe med goda frallor i solen utanför husbilen är verkligen härligt. Att sedan klockan hade hunnit bli nästan tolv gör ju inget.

Vi tog sedan en promenad tillsammans med våra nyanlända vänner ner till gamla stan.

Ett besök i en China butik blev det i dag och för er som aldrig har besökt en sådan så kan jag berätta att där finns det en otrolig massa grejor. Det mesta som man behöver eller tror sig behöva finns i dessa affärer (inte livsmedel). Ofta kommer man ut med en påse med något som man har hittat där och kanske har saknat. Ibland (kanske ofta) så hamnar grejen i en låda och blir liggande där tills man efter en tid undrar var i all sin dar har jag fått den ifrån och vad ska ja ha den till? Hos mig blir det så att den får ligga kvar för den ligger ju inte i vägen och kanske behöver jag den någon gång.

När vi kom fram till rulltrappan som leder ner till gamla stan så ville Zacko absolut inte åka rulltrappan. Han kom ihåg att vi hade åkt där för någon dag sedan och han ville inte göra om det. Men vad har en liten vovve att sätta emot. Hasse tog upp honom i famnen och så åkte dom och vi andra ner.

Efter en stund så kom vi fram till ett av torgen och hittade en restaurang i solen att sätta oss på. Två öl och två apelsinjuice stod snart på bordet och det smakade verkligen gott. Vi satt där och njöt och pratade om våra resor och annat som var trevligt.

På hemvägen så gick det bara uppåt och det tog lite längre tid att gå hem. Vi segade oss upp för backarna och kom så småningom tillbaka till ställplatsen. Nu var det verkligen skönt att sätta sig ner en stund och lägga upp benen på en pall.

Jag tog en tur med Zacko bort till marknaden innan det var dags för att fixa till kvällens middag. Det serverades fläskpannkaka med fläsk som vi hade med ifrån Sverige och som hade legat i frysen. När jag stekte det så tog jag med ett paket spansk bacon också. Fläskpannkakan blev supergod och inget blev kvar. Att dricka vin till denna middag är helt otänkbart och hade jag druckit mjölk så hade det blivit det men nu så blev det vatten som passar till allt.

I kväll så är vi rätt så trötta och efter sista turen med Zacko så blir det sängen direkt. I morgon så har vi något roligt att se fram emot och det kommer jag att skriva om då.

Flyttar tillbaka till nutid 2018. När det är sånt här väder och även när det är många minusgrader så vet jag precis varför vi har tillbringat vintrarna i södra Europa sedan en del år tillbaka. Regnet är inget problem men det är när det fryser på som jag tycket det blir problem.